Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 190
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U tajnom pretincu

Uhvaćeni u pokušaju krijumčarenja 48 000 cigareta

Foto: Ličko-senjska policija
1/2
24.11.2014.
u 14:36

Ukupno je pronađeno 48 tisuća komada cigareta marke Ronhill lights i Ronhill superlights s izvoznim nadzornim markicama Ministarstva financija Republike Hrvatske

Muškarac i žena, vjerojatno u dosluhu, u subotu su pokušali preko granice s Bosnom i Hercegovinom, prokrijumčariti ukupno 48 tisuća komada cigareta.

PU ličko-senjska izvijestila je da su njihovi policijski službenici u suradnji s carinskim službenicima Službe za mobilne jedinice, Odjela za mobilne jedinice Zadar, spriječili pokušaj krijumčarenja cigareta.
Prilikom kontrole putničkog i teretnog prometa na prometnom pravcu graničnog prijelaza Ličko Petrovo Selo - Grabovac, u mjestu Vaganac, zaustavili su osobno vozilo čeških registracija kojim je upravljao 60-godišnji S.A., hrvatski državljanin.

U tajnom pretincu između zadnjih sjedala i prtljažnika sakrio je 24 000 komada cigareta. Isto je sakrivala i hrvatska državljanka A.Ć. (32) upravljajući drugim osobnim vozilom bosansko-hercegovačkih registarskih oznaka.

Ukupno je pronađeno 48 tisuća komada cigareta marke Ronhill lights i Ronhill superlights s izvoznim nadzornim markicama Ministarstva financija Republike Hrvatske.
O slučaju je izvješteno nadležno državno odvjetništvo, a zbog prekršaja o provedbi carinskih propisa EU navedene cigarete i osobna vozila su oduzeta. Protiv prekršitelja će biti podnesen optužni prijedlog te Zahtjev za naknadni obračun trošarine, pripoćili su iz ličko-senjske policije.

>> Turčin krijumčario cigarete i tablete za mršavljenje

Ključne riječi

Komentara 2

BA
bajo2
20:37 25.11.2014.

trebali su oboje sjesti i to ahahahaha popusiti da dokazu da je bilo za osobnu upotrebu.ja sam pojeo jednom cijelu sunku,i jos su mi rostilj donijeli+24piva.(dobro,jeli su i oni)!

DA
darkofu
14:58 24.11.2014.

jeli li ukrali te cigarete??

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije