Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 115
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
višemjesečna akcija

Uhićena dvojica policajca zbog odavanja službenih podataka!

privođenje, USKOK, policija
Foto: Goran Jakus/PIXSELL
1/4
28.09.2012.
u 16:30

Vlado Dominić, glavni ravnatelj policije, već je donio rješenje o njihovom udaljenju iz službe

Dvojica policajca, od kojih je jedan bio zaposlen u PU zagrebačkoj, a drugi u policijskom USKOK-u, uhićeni su zbog sumnje da su počinili više službeničkih kaznenih djela, priopćio je MUP. Konkretnije, sumnjiči ih se za odavanje službenih podataka te zloporabu položaja i ovlasti. Nakon kriminalističkog istraživanja bit će dovedeni u USKOK na ispitivanje, a Vlado Dominić, glavni ravnatelj policije, inicirao je donošenje rješenja o njihovu udaljavanju iz službe, i to zbog sumnje da su narušili ugled službe odajući informacije iz tajnih istraga neovlaštenim osobama.

A među tim neovlaštenim osobama, po onom što se čuje iz neslužbenih izvora, bile su i osobe iz kriminalnog miljea. Isto tako neslužbeno se može čuti da je odavanje informacija iz tajnih istraga jednom prigodom ozbiljno ugrozilo i živote policijskih operativaca koji su radili na jednoj od istraga policijskog USKOK-a. Koliko je osoba obuhvaćeno ovom akcijom, zasad je nepoznanica jer je policija, kao i obično u ovakvim situacijama, zakopčana do grla. Tek su priopćili da su dvojica njihovih djelatnika uhićena nakon višemjesečnog kriminalističkog istraživanja.

Drugim riječima, uhićene policajce njihovi su kolege očito dulje vrijeme tajno pratili i prisluškivale. Daljnjom obradom trebalo bi se utvrditi i tko su osobe iz kriminalnog miljea kojima su informacije dostavljane, o kojim se točno informacijama radi te je li curenje povjerljivih podataka ugrozilo pojedine istrage.

>>Prikriveni policajci glumili zlatnu mladež, zbog mita uhitili 10 kolega

Komentara 6

BO
bolesnodrustvo
16:54 28.09.2012.

Novinari u svom etičkom kodeksu vjerojatno imaju ograničenje objaviti ime osumljičenika ako je iz državne službe jer kako drugo objasniti da se ime žrtve nasilja može pročitati na svakom stupu a kad se radi o ljudima iz državnog aparata onda su imena najstrože čuvana tajna.

KH
Khala
17:42 28.09.2012.

Dajte ime i prezime!

TO
Toni50
18:03 28.09.2012.

Uhićena dvojica policajca zbog odavanja "službenih podataka" = o nepotrebnom ispitivanju nevinih zlostavljanju i batinanju u policiskoj postaji....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije