Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 100
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Crna strana nogometa

Privedeni suci pušteni nakon ispitivanja

uhićenje
Foto: Duško Jaramaz/PIXSEL
19.09.2014.
u 22:20


Doznaje se da će policija razgovarati s još nekim osobama

Dvojica sudaca 1. ŽNL Vukovarsko-srijemske županije, koji su privedeni u četvrtak, puštena su poslije višesatnog ispitivanja. Puštena su i dva predstavnika NK Vidor Matijević iz Srijemskih Laza koja su također bila privedena.

Sporne utakmice

Ta dva predstavnika kluba sumnjiče se da su privedenim sucima davala mito kako bi oni sudili u korist njihova kluba. Neslužbeno doznajemo da se radi o utakmicama iz proljetnog dijela sezone 2012./2013., a sudački dvojac sumnjiči se da je u više navrata od predstavnika NK Vidor Matijević uzeo mito, i to nekoliko stotina kuna. Sporne su navodno bile četiri utakmice u sezoni 2012./2013. Policija je u četvrtak, prije no što je uhitila osumnjičenike, pretražila i prostorije u kojima borave. Što su tamo pronašli i izuzeli, još se ne zna. Dvojica privedenih pa puštenih sudaca suci su savezne kategorije koji su došli najviše do 3. HNL. Neslužbeno se doznaje i da ova policijsko-uskočka akcija još nije okončana, odnosno da bi na razgovore u policiju moglo biti privedeno ili pozvano još nekoliko osoba. Među tim osobama mogli bi se naći i predstavnici nekih klubova iz 1. ŽNL vukovarsko-srijemske za koje se po Vukovaru i okolici govori da bi zasigurno imali što kazati istražiteljima, o načinu na koji funkcionira nogomet na nižim razinama.

Sami suci nerado govore o ovome događaju, neslužbeno napominjući da se radi o smiješnim optužbama. Isto tako misle i da se iza svega krije nešto drugo, a ne eventualno kupovanje utakmica u vukovarsko-srijemskoj 1. ŽNL.

Đuka Galović, predsjednik Odbora nogometnih sudaca NS Vinkovci, kazao je da zna za privođenja, no dodao je i da apsolutno stoji iza svojih sudaca dok im se ne dokaže krivnja.

Čekaju rasplet

Vjerujem da će se dokazati da su oba privedena suca nevina i da će s njihova imena biti skinuta ljaga. Kako nisam dobio nikakve informacije iz policije i PNUSKOK-a, po meni oni su mogli biti delegirani i ovaj vikend, ali sam kao povjerenik ipak odlučio da ne budu delegirani za suđenje dok ne vidimo o čemu se radi – kazao je Galović.

>> Uhićen Petar Matijević, vojvođanski "kralj mesnica"

Komentara 6

Avatar summerlife
summerlife
10:17 19.09.2014.

Tu se lovi ekipa iz prve županijske...daj nemojte biti smješni za ~100E su pali. Pa šta je sa glavonjama u svečanoj loži? Nedodirljivi...

19
1995josip
08:48 19.09.2014.

Kao da nemamo svojih lopova , pa nam sada iz srbije pomažu ! U Sisku nam županicu skoro nevinu u zatvoru držali pet mjeseci zbog nekih sitnih 10 000 000 kunica , gradonačelnicu USKOK istražuje zbog pruga i mostova nekihekih sitnih 10 000 000 kunica , gradonačelnik Vukovara mora u zatvor , a zanimljivo sve neki SDP poštenjci !

OB
Objektivno...
09:30 20.09.2014.

Preksinoć smo u Labirintu vidjeli isprepletenost sudaca na zelenim terenima i onih u sudnicama. Jad i bijeda ove države. Ima li još gospode među siucima? Bilo bi zanimljivo malo pročeprkati rad one bjelovarčanke koju je Maminjo pozvao nasamo na piće. Moš mislit... O čemu su pričali? Možda ju je pitao kada da ju ...citat kako se obraća novinaru Indexa:"nabijem te na k...c djubre jedno mučko" Možda je sa sutkinjom razgovarao o staroturskom načinu kažnjavanja nabijanja na kolac?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije