Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 9
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Na temelju tjeralice

Uhićen bivši zamjenik zapovjednika vojnog kompleksa JNA Lore

lisice, uhićenje
Foto: Duško Jaramaz/Pixsell
29.12.2015.
u 15:57

Pantić je srpski državljanin, a uhićen je na granici Crne Gore prije tri dana, kada se iz Beograda vraćao u Sutomore kod Bara, gdje živi otkako se mornarica JNA, prije 24 godine, povukla iz Dalmacije

Na temelju tjeralice hrvatskog Interpola, crnogorska policija uhitila je bivšeg zamjenika zapovjednika vojnog kompleksa JNA Lore u Splitu Pavla Pantića (77), javila je danas Televizija Crne Gore.

Pantić je srpski državljanin, a uhićen je na granici Crne Gore prije tri dana, kada se iz Beograda vraćao u Sutomore kod Bara, gdje živi otkako se mornarica JNA, prije 24 godine, povukla iz Dalmacije.

Hrvatska je za njim raspisala tjeralicu još kada mu je s još 30-ak drugih oficira JNA suđeno u Splitu za zločine počinjene u okviru plana o stvaranju velike Srbije.

Teretilo ih se da su od rujna 1991. do kraja siječnja 1992. na širem području općina Split, Trogir, Kaštela, Solin, Brač i Ploče, obnašajući dužnosti zapovjednika u  JNA i provodeći odluke i planove generalštaba JNA naredili opkoljavanje hrvatskih luka i gradova i teroriziranje civilnog stanovništva te napade na te gradove i stanovništvo.

Na suđenju su 1993. optuženi proglašeni krivima, a Pavle Pantić je tada osuđen na osam godina zatvora.

Presudu je 1994.  ukinuo Vrhovni sud u Zagrebu i vratio na ponovno suđenje. 

>> Izvanraspravno vijeće Županijskog suda obustavilo izdržavanje kazne E. Bunguru

Ključne riječi

Komentara 8

IV
ivanpiplica17
18:45 29.12.2015.

Neznamo ko ga hapsi

AB
abcdefghij
10:31 01.01.2016.

Haos za njim su izdali potjernicu a bivsi djelati iz tog logora za Splitske Srbe (civile), za izbjegle Pravoslavce iz Bosne, te pokojega rezervista JNA su osudjeni na smijesne kazne a neki su u bijegu (skrivaju se u okolici aa murija ih "nemoze naci".Procitajte izjave tih civila i vojnika sta im je duje sa svojom bagrom radio.

DU
Deleted user
05:12 31.12.2015.

hej mairinas ili kako ti je ime sloba ZOKI ILI MAS TRAS ko munjare su izgubile a sada ces vidjeti i kako lete polako iz svih dijelova nase Lijepe skupa sa svojim istomisljenicima kao i sto si ti HDZ jee za vas bio zlocin jer se od prvog dana borio za Hrvatsku a tvoji drugovi niti jednog dana jer imaju titinu naredbu 3 mjeseca pokitickog kirsa i eto ti fotelja samo sacekaj jos samo malo da vidimo koliko djubradi iz sdp ce u zatvor

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije