Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 114
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Novi problemi

Udovici svog vojnika sredio povlastice od gotovo 3 milijuna kn

Željko Maglov
Foto: Željko Mršić/PIXELL
1/2
30.08.2014.
u 15:10

Željko Maglov (54), umirovljeni pukovnik HV-a, ponovno prijavljen

Željko Maglov (54), umirovljeni pukovnik HV-a koji je u zadnjih 20-ak godina imao niz sukoba sa zakonom, zbog čega je nečasno otpušten iz HV-a, prijavljen je zbog zloporabe položaja.

Šibenska policija sumnjiči ga da je 1995. zloupotrijebio svoj položaj u vojsci omogućivši obitelji vojnika kojem je bio zapovjednik da koristi prava koja joj nisu pripadala, čime je državni proračun oštećen za 2,9 milijuna kuna.

Sinonim za sve loše u HV-u

Maglov se sumnjiči da je kao zapovjednik postrojbe Ministarstva obrane izdao i potpisao neosnovanu potvrdu o stradavanju svog vojnika na dužnosti u toj postrojbi. Sumnjiči ga se da je to učinio iako je dobro znao da njegov vojnik 25. kolovoza 1995. nije bio na dužnost, nego se vraćao iz provoda u Karlobagu te je sletio s ceste i poginuo.

Tri godine nakon pogibije tog vojnika njegova je udovica odlučila ishoditi prava ratne udovice, što ne bi bilo moguće da joj Maglov nije potpisao spornu potvrdu.Posljednjih dvadesetak godina Maglovljevo ime uglavnom se povlači po stranicama crnih kronika, a potencijalna sjajna vojna karijera – strelovito se brzo uspeo do čina pukovnika i zapovjednika 73. bojne Vojne policije, a vojni vrh svojevremeno ga je poslao na školovanje u SAD, otkud se vratio kao najbolji student – prekinuta mu je upravo zbog kriminala.

Optužbe za drogu i krijumčarenje Maglova su od ratnog heroja s godinama pretvorile, u kako je jednom prigodom sam rekao, sinonimom za sve loše u HV-u.

Optužba za ratni zločin

– U godinu dana na heroin sam potrošio blizu 100.000 eura, no nikada mi nije palo na pamet dilati – kazao je Maglov 2007. u jednom intervju, a te je godine osuđen i na 15 mjeseci zatvora zbog dilanja 100 grama heroina.

Prije toga bio je osuđen i na dvije godine zatvora zbog šverca automobila, šećera i ulja, međutim presuda je ukinuta, a proces još nije okončan. Najteža optužba s kojom se susreo je bila optužba za ratni zločin počinjen u bivšem vojnom zatvoru u šibenskim Kulinama. Optužnica kojom ga se tereti za mučenje zarobljenika podignuta je 2011., a postupak još nije okončan.

>>Umirovljeni pukovnik Željko Maglov zatečen s pizom heroina

>>Željko Maglov, pukovnik HV-a, među uhićenima za ratni zločin

Komentara 41

Avatar zgdomorodac
zgdomorodac
15:26 30.08.2014.

Neznam sta je tu cudno pa godinama primaju mirovine i dionice ljudi koji nemaju na to pravo pa sam sam bio clan udruge koja po zakonu i ustavu prikazuje samo 30 posto donacija i sredstava koje prime od drzave too jest nas a zaposjavaju svoju rodbinu i prijatelje uostalom postoji pravo na informaciju pa neka netko objavi gdje su ti silni novci i tko godinama stoji na celu tih udruga o boze demokracije amen

2X
2Xgeneral
15:30 30.08.2014.

možda ju i tješi??

ST
stefj
15:38 30.08.2014.

Dobro, ovdje državne službe rade svoj posao. To mediji prikazuju kao senzaciju? Čovjeka trab strpati u zatvor i gotovo. Uostalom, to će i napraviti osim ako ne otkuca nekog iznad sebe... A zašto ne bi malo istražili tamo gdje državne službe ne rade svoj posao, nego su im ruke vezane? Npr. kako je Linić (po istraživnju tih istih službi) uspio doći do mjesta drugog najbogatijeg čovjeka u Hrvatskoj? Odmah nakon Todorića. Svojom plaćom ministra i svojim djelovanjem u Rijeci? Da li će se tu nešto napraviti ili će to ipak samo ostati Milanovićev adut kojim ga je ušutkao?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije