Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 80
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
progutao pola imanja

Udar munje izazvao veliki požar. Izgorjela im 3 traktora, staje, drvarnica...

požar,Grubišno polje
Foto: Michael Palijan
1/4
02.09.2014.
u 09:05

Milan Robić iz Velike Barne sretan je što nitko od ukućana nije ozlijeđen

Olujno nevrijeme s obilnom kišom i grmljavinom, nažalost, preksinoć nije prošlo bez posljedica. Na grubišnopoljskom području na vrlo ružan način je to osjetila obitelj Milana Robića iz Ulice Braće Radića 57 u grubišnopoljskom naselju Velikoj Barni, kojoj je požar izazvan udarom munje progutao pola imanja.

Naime, oko tri sata ujutro probudio ih je stravičan prasak te su vrlo brzo utvrdili da je munja udarila u sjenik u dvorištu i izazvala požar na gospodarskim zgradama.

- Otac me probudio vičući da gori štagalj. Samo što sam se otišao obući, već se vatra proširila na sve ostale gospodarske zgrade - kazao je Milanov sin Matija Robić. Ubrzo su stigli dobrovoljni vatrogasci toga naselja, interventna postrojba DVD-a Grubišnoga Polja, te pripadnici Javne vatrogasne postrojbe Daruvara. Do ranih jutarnjih sati vatrogasci su se borili s vatrenom stihijom, a posao im je otežavalo nevrijeme popraćeno jakom kišom, brojnim munjama i gromovima koje je i dalje bjesnilo, te se tek pred jutro smirilo. Nakon višesatne borbe s vatrenom stihijom zgarište u dvorištu obitelji Robić svjedoči o velikoj materijalnoj šteti.

Foto: Michael Palijan

- Izgorjela su dva štaglja, staja, kukuruzana, staja za ovce, tri traktora, šupa za drva - ističe Matija Robić. Šteta je procijenjena na čak 250.000 kuna. Unatoč tomu što mu je sila prirode nanijela veliku štetu, Milan Robić je jučer ponajprije istaknuo sretnu okolnost da su u obitelji, izuzev velikoga šoka, svi živi i zdravi.

- Sreća je to što u cijeloj situaciji nitko nije ozlijeđen. Na sreću, uspjeli smo požar udaljiti od obiteljske kuće jer je i ona bila u velikoj opasnosti da ju proguta vatra - kazao je M. Robić. Svjedoči kako to nije prvi put da je munja udarila u njihovo imanje, samo što su ovoga puta razmjeri posljedica nemjerljivi u odnosu na one ranije.

>>Svatovi nakon vjenčanja zapalili gustu šumu

>>Pula: Požar u zgradi gdje se nalaze uredi HZZO-a

Komentara 1

DU
Deleted user
12:45 02.09.2014.

Gašenje otežavala kiša?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije