Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kobni izlazak

Izbo mladića: Zbog loših ocjena odustao od svećenstva, a onda je počeo piti

istražni zatvor ante memić
Foto: Duško Marušić/PIXSELL
1/4
30.07.2015.
u 21:39

Večer prije sukoba koji je završio u krvi, Marijo Šarčević s prijateljem Ivanom F. (20) izišao je na piće u klub Element. Nakon toga uputili su se na spavanje, ali su se u jednom trenutku vratili prema gradu i pošli u pekarnicu. Tada su sreli Antu Memića.

        Nakon brutalne tučnjave, s dva uboda nožem u rame i prsa, Ante Memić (23) u novigradskoj Ulici Murve u srijedu u zoru presudio je Požežaninu Mariju Šarčeviću (28). Odmah nakon toga policija ga je privela kao glavnog sumnjivca.

Kobni izlazak do grada

Razlozi sukoba i tučnjave začinjene galamom i psovkama koje su čuli stanari obližnjih zgrada još se uvijek nagađaju. Memić i Šarčević upoznali su se još prošloga ljeta jer su obojica radila u hotelskoj kući Laguna. Večer prije sukoba koji je završio u krvi, Marijo Šarčević s prijateljem Ivanom F. (20) izišao je na piće u klub Element. Nakon toga uputili su se na spavanje, ali su se u jednom trenutku vratili prema gradu i pošli u pekarnicu. Tada su sreli Antu Memića.

Zbog čega su se posvađali i potukli, zasad ostaje nerazjašnjeno. Kako kaže jedna od zaposlenica Lagune, Marijo i Ivan nisu bili mladići skloni sukobima ni fizičkom razračunavanju.

– Dok se za Marija i Iveka, koji je također sezonac, u Laguni može reći da su dobri mladići, primjerni i u poslu i kao ljudi, o Memiću takvo što ne bih rekla, on je njihova sušta suprotnost – kazala je zaposlenica Lagune. Dodala je da je u tučnjavi Marijo pao na tlo, a njegov prijatelj, koji je lakše ozlijeđen, nije vidio da je Marijo izboden nožem. Mislio je da je pri padu udario glavom o tlo i da zato gubi svijest. Ante Memić nakon zločina udaljio se s mjesta događaja.

Kako doznajemo, u Laguni ove godine za njega nije bilo posla pa je navodno radio kod privatnika poslužujući hranu i piće na štandovima za ljetnih fešti. Rodom je iz mjesta Ivanska kod Bjelovara. Vijest o njegovu uhićenju šokirala je ivanskog župnika, koji Antu dobro poznaje jer je svojedobno htio postati svećenik.

– Bio je dobar mladić, čak se nakon srednje škole htio školovati za svećenika. Ali nije mu baš išlo, imao je loše ocjene pa je odustao. Poslije sam čuo da je upao u loše društvo i počeo se opijati – iskreno je rekao župnik iz Ivanske. Dodaje kako cijela obitelj Memić ljeti sezonski radi na moru pa je tako i Ante potražio posao u Novigradu. U četvrtak poslijepodne priveden je na ispitivanje u tužiteljstvo, nakon čega mu je sudac istrage Županijskog suda u Puli odredio istražni zatvor zbog opasnosti utjecaja na svjedoke i osobitih okolnosti koje upućuju na mogućnost da ponovi (ne)djelo.

Za to vrijeme, u Šarčevićevoj rodnoj Požegi tuga i bol zbog gubitka sina i prijatelja.

– Molim vas, nemojte me ništa pitati. Osjećam se jako teško, nemam riječi kojima bih iskazala svoju bol – kazala je majka Marija Šarčevića. Utučen je i Marijev najbolji prijatelj, kojemu je tragično preminuli Požežanin početkom travnja bio i kum na vjenčanju.

Bio je to zadnji put da su se vidjeli.

– Maki i ja odrasli smo zajedno, vijest o njegovoj smrti za mene je bila velik šok. Bio sam na poslu, ali čim sam to čuo, odmah sam otišao kući. Nisam mogao više raditi. Prestrašno – rekao nam je Marijev prijatelj. On dodaje kako se s Marijem zadnji put čuo prije tjedan dana kada su mu u posjetu u Novigradu bile sestrična i mala nećakinja.

Htio se oženiti i imati djecu

Ne može ni naslutiti koji je bio motiv za Marijevo ubojstva, ističući kako je riječ o osobi koja je u društvu bila omiljena i nikada ni s kim nije dolazila u sukobe. S pokojnikom se za vrijeme njegova rada na moru svaki tjedan čuo telefonom, ali nikada mu se nije požalio da je s bilo kime imao problema iako su bili vrlo bliski i povjeravali se jedan drugome. Neke njegove radne kolege je i poznavao, ali za osumnjičenog Antu Memića nije čuo jer mu ga Marijo nikada nije spomenuo. Govorio je, pak, kako mu je ovo zadnja godina sezonskog rada, kako mu je posao postao pretežak i kako jedva čeka vratiti se kući. Iako nije bio zaručen, namjeravao se oženiti i zasnovati obitelj s djevojkom iz Virovitice, s kojom je hodao tri godine.     

>> Znanac na cesti izbo konobara kojeg su odmilja zvali Milo Dijete

Komentara 21

JP
josip.pivar11
09:41 31.07.2015.

Nije odustao od svećenstva nego od svećeništva. Svećenstvo su ljudi, svećenici, a svećeništvo je služba tih svećenika.

DE
Demokrates
07:13 31.07.2015.

U skladu s dosadašnjom sudskom praksom očekuje se uvjetna osuda uz rok kušnje od godinu dana. Naravno, ta se osuda može zamijeniti za dobrotvorni rad; trajanja tri mjeseca u nekom staračkom domu.

Avatar Bigg
Bigg
13:38 31.07.2015.

Strava u hrvatskoj.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije