Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 180
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Detalji obiteljske tragedije

Ubio ženu pa sebe! Jedni kažu: Bio je nasilan. Drugi: Duša od čovjeka

ubojstvo
Foto: Robert Anić/PIXSELL
1/11
10.11.2016.
u 20:30

Nakon tragičnog događaja u kojem je djevojka (18) ostala bez roditelja, ostaje pitanje zbog čega oni koji su znali što se sprema nisu reagirali

 – Kada je izašao iz odvjetničkog ureda, bio je skršen. Rekao nam je da sada zna što mu je činiti. Svi smo ga odvraćali od toga i govorili mu da ne čini gluposti – kažu prijatelji i nekadašnji suborci umirovljenog branitelja Ante Ilišinovića (52) koji je jučer popodne u zagrebačkim Sesvetama hicem iz pištolja ubio suprugu Katicu (50) te nekoliko trenutaka poslije presudio i sebi.

Preskočio je ogradu koja se nalazi sa stražnje strane obiteljske kuće u kojoj je do prije dvije godine živio sa suprugom, kćeri jedinicom te puncem i punicom i kroz prozor ušao u kuću. Suprugu je pronašao u dnevnom boravku te joj je nakon kraće rasprave pucao u glavu. Zatim je otišao u kuhinju te počinio samoubojstvo.

Vucibatina ili dobar čovjek

Njegov punac i ujedno vlasnik kuće u tom trenutku bio je u spavaćoj sobi odakle je sve čuo. S obzirom na to da je teško bolestan te se ne može kretati bez invalidskih kolica, nije mogao reagirati, baš kao ni njegova supruga koja se nalazila na prvom katu.

– Problemi među njima počeli su prije dvije godine kada je krenuo prosvjed u Savskoj. Ante je tamo bio s nama. Nakon tri dana žena mu je izbacila sve stvari iz kuće i poručila da se odseli ako i ubuduće planira provoditi vrijeme na prosvjedu. On se tako i pokupio, uzeo je stvari i kupio ranč u Vugrovcu gdje je otad živio. Nastavio je dolaziti u Sesvete kako bi se brinuo za punca. Pa on ga je kupao, prematao, pomagao mu na sve načine. Osim toga, volio je suprugu iako je ona od njega tražila rastavu, a jedino više od nje volio je kćer, kojoj je davao sve što je imao – govore Antini prijatelji.

Iako su u srijedu navečer, nakon što se tragedija dogodila, neki susjedi ubojicu opisali kao “neradnika, pijanicu i vucibatinu”, Antini suborci to žustro demantiraju. – Napišite da je bio predivan čovjek, predivan prijatelj i još bolji otac. Sve drugo su zli jezici, pitajte bilo koga u ulici – u dahu izgovaraju. Ipak, i među susjedima su priče bile različite – jedni su potvrđivali priču njegovih suboraca, dok su nas drugi žustro uvjeravali kako je riječ o čovjeku koji ne samo da je volio popiti nego je i više nego jednom digao ruku na suprugu.

Zakazali su – svi

– Preživio je udar groma ‘93. godine koji je ubio tri njegova suborca, nagrađen je sa sedam odlikovanja, nedavno je pretučen u Sesvetama gotovo nasmrt, jedva se oporavio, a na kraju ga je ljubav prema supruzi, koju nikako nije mogao preboljeti, ubila – govore njegovi prijatelji, koji su poručili da njegova kći nije sama jer će joj nastaviti pomagati kada god to bude potrebno.

Kako god bilo, ubojica koji je bolovao od PTSP-a često je nosio oružje. Supruga ga policiji nikada nije željela prijaviti zbog nasilja u obitelji, a on je, prema riječima onih koji ga poznaju, čak i najavljivao što je spreman učiniti.

Sve je kulminiralo nakon posjeta odvjetnici koja mu je kazala “kako su hrvatski zakoni takvi i da rastavu ne može spriječiti”. Ostaje pitanje zbog čega svi oni koji su čuli njegove prijetnje nisu na vrijeme reagirali. Time bi se možda spriječila tragedija u kojoj je 18-godišnja djevojka ostala bez oba roditelja.  

>>Uvjetna za šamar ženi koja je u padu slomila ruku

Komentara 30

KD
Knez Drpimir
21:23 10.11.2016.

"Ubila ga je ljubav prema supruzi" vele suborci. Koliko nenormalan netko mora biti pa da izjavi nekaj poput tog? Od silne ljubavi ju je izmasakrirao. Treba ga valjda uz počasti pokopati. Bolesno društvo.

Avatar superhik74
superhik74
20:57 10.11.2016.

Mozemo te naizgled oprecne karakteristike spojiti u jednu: Nasilna dusa od covjeka.

DU
Deleted user
21:48 10.11.2016.

Kod nekih ljudi postoji veći rizik da će ubiti, ali svatko može ubiti. Mnogi kriminalci su bili istovremeno humanitarci. Bitno je da se osoba koja ima poteškoća aktivno lječi te da je u sustavu kontrole stručnih službi. Ponekad je najvažnije da susjedstvo reagira i prijavi kada vidi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije