Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 48
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zločin kod Lipika

Ubio je jer nije mogao podnijeti da ga je pobijedila na sudu

ubojstvo
Foto: Dušan Mirković/PIXSELL/Ilustracija
18.09.2014.
u 18:03

Grgić je nakon ubojstva bio vidno rastrojen i krvav, a policajcima koji su ga uhitili kazao je: Ubio sam bivšu suprugu!

– Ubio sam bivšu ženu! – kazao je vidno rastrojeni Ivan Grgić (87) policajcima koji su ga u krvavoj odjeći privodili nakon što je u srijedu u Kukunjevcu kod Lipika nožem ubio bivšu suprugu Milku (75). Motiv ubojstva nesuglasice su oko kuće i zemlje, a Grgić nikako nije mogao prihvatiti činjenicu da ga je žena, s kojom je bio 30 godina u braku te koju je nemilosrdno izbacio iz kuće i zamijenio mlađom Ružicom, pobijedila na sudu pa ju je odlučio ubiti.

Grgić je imao građevinsku tvrtku, a mirovinu i nekretnine zaradio je radeći u Njemačkoj. Nakon rastave on i Milka trebali su podijeliti dvije kuće u Kukunjevcu te jednu nedovršenu u Pakracu. Kako Grgić na to nije pristajao, trebao je Milki plaćati 800 kuna mjesečno za uzdržavanje, ali ni to nije činio. Iznos se u međuvremenu popeo na 48.000 kuna, no Grgić je tvrdio suprotno i govorio je da se Milka namirila i iznad te svote.

– U taj sam brak donio oko 250.000 njemačkih maraka, a ona ništa niti je ikada radila. Ona je 19 godina primala moju mirovinu, što je iznos od oko 60.000 kuna – govorio je Grgić u prosincu lani. Milka ga je stoga tužila i sud joj je dodijelio dvije kuće u kojima je Grgić živio s Ružicom. Dvije deložacije nisu uspjele jer im se on žestoko protivio, a na treću, koja se trebala održati 2. listopada, pristao je, ali se u međuvremenu predomislio.

Telefonski je zaprijetio Milki da će radije zaklati i nju i sebe nego izaći iz kuće. Iste je prijetnje ponovio i dan prije ubojstva. Očito je pažljivo birao trenutak ubojstva jer je njihov posvojeni sin Martin (32) neposredno prije toga otišao u trgovinu. Priča se da Ivan nije volio Martina i kako ga je posvojio samo zato da bi mu mogao čistiti kokošinjac. – Kada su Martinu rekli za ubojstvo, mislio je da se radi o neslanoj šali. Međutim, kada se vratio kući i shvatio da je sve istina, izbezumljeno se vozao biciklom po selu – kazali su mještani.

>> Nožem ubio bivšu suprugu na njezinu kućnom pragu

Komentara 5

Avatar TvojUjko
TvojUjko
18:15 18.09.2014.

Staro, ludo...njemu svejedno...on to napravi, a da ne razmišlja na posljedice, jer se je naživio...

KA
kamatar
12:08 19.09.2014.

Ovo nije vijest. Što nas maltretirate sa ovim idiotima. Čovjeku je bomba u glavi od rođenja.

LA
Laura Anny
18:13 18.09.2014.

otvori tekst i prevedi komentar, dobit ces odgovor na sva pitanja, sve sto sruse bosanac i slavonac zajedno, svedjanin sagradi

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije