Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BILI PRIJAVLJENI ZBOG PRIJETNJE I IZNUDE

Došli su mu u kuću naplatiti dug, pucao im je puškom M-48 u leđa i glavu, a potom je presudio i sebi

ubojstvo duga resa
Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL
1/10
08.10.2016.
u 15:21

- On je bio dobar čovjek, radišan, miran, nije bio sklon nasilju, niti nekim porocima. Tko zna, možda su prijetili njegovoj obitelji kada se odlučio ubiti ih - pričaju Dugoreščani

 - Tko zna koliko je dugovao, to ne zna niti njegova obitelj, ali je istina da je još nekima bio dužan. Koliko znamo, dugove je vraćao kako je mogao. Nažalost, bio je dužan i Kasuniću za kojeg, kao i za Luketića, svi u Dugoj Resi znaju da su kamatarili. I Marinko je znao kakvi su, valjda nije imao drugog izbora. 

On je bio dobar čovjek, radišan, miran, nije bio sklon nasilju, niti nekim porocima. Imao je dobru obitelj, žena, tri curice koje su predrage i on se nikada njih ne bi ‘odrekao’ da nije bilo velike sile. Tko zna, možda su prijetili njegovoj obitelji kada se odlučio ubiti ih – pričaju nam Dugoreščani koji poznaju Marinka Fudurića (39), autoelektričara koji je u svojoj obiteljskoj kući u Belavićima kod Duge Rese u petak poslijepodne ubio Tomislava Luketića (56) i Zdravka Kasunića (47), a potom presudio i sebi.

I dok su sugovornici, koji žele biti anonimni, šokirani potezom Fudurića, za ubijene govore da su bili poznati obrtnici, ali i da su u gradu na Mrežnici bili na glasu kao kamatari s kojima nije trebalo imati posla.

Tomislav Luketić, konobar po struci, dugo je radio u Italiji, nakon čega je imao lokal u Karlovcu, pa vrlo uspješnu pizzeriu Riva u Dugoj Resi. Vrlo je dobro poznavao i Zdravka Kasunića, umirovljenog policijskog specijalca koji je nakon rata radio u Policijskoj postaji u Dugoj Resi i kao krim inspektor.

Nakon umirovljenja, imao je tvrtku koja se bavila naplatom parkiranja u gradu. Neslužbeno doznajemo da je s posudbama novca počeo još dok je radio u policiji.

Luketić i Kasunić, neslužbeno doznajemo, ranije su bili prijavljivani zbog prijetnje i iznude, no kaznene prijave nisu rezultirale optužnicom, jer navodi iz njih nisu dokazani. Mještani naslućuju da su Luketić i Kasunić došli naplatiti dug u Fudurićevu kuću gdje tada, navodno nije bilo ostalih članova obitelji.

Fudurić im je s puškom M-48 pucao u leđa, a potom i u glavu, nakon čega je presudio i sebi. No, što je, zapravo, prethodilo tragičnom ishodu poslovnog odnosa trojice dugoreških obrtnika, utvrdit će istraga koju provode policija i Županijsko državno odvjetništvo.

>> Autoelektričar u svojoj kući ubio vlasnika pizzerije i bivšeg specijalca pa počinio samoubojstvo

Ključne riječi

Komentara 103

OM
omolje
15:35 08.10.2016.

Nije trebo sebe a za kamatare svaka čast.

DU
Deleted user
15:42 08.10.2016.

kada institucije ne reagiraju na vrijeme mali covjek mora uzesti stvar u svoje ruke...

OS
osica
15:58 08.10.2016.

".....ranije su bili prijavljeni zbog prijetnje i iznude, no........ nije bilo dokaza. " Uh, kako to dokazati kad imaš " tu bivšeg policijskog istaržitelja i uglednog ugostitelja" , a ti si mali i neugledan, kažu radišan ali si dužan bašdužan baš takvima. Natjerala te neka velika potreba uz nadu izvući ću se raddeći , ali oni ti nikada ne daju da se izvučeš. Dužan si sve više i više. Žali Bože oca troje djece, koji je očito ostao sam u borbi protiv "uglednika" . Puna Hrvatska "ovakvih uglenika i njihovih robova" . Nekome dođe žuta minuta, no zar je čudno. Gdje su sve državne službe koje "zažmire na oba oka i ogluše na oba uha " dok neko gomila novce i nekretnine uništavajući cijele obitelji ? Zar smo nesposobni i ne želimo ili nećemo se povezati i objediniti službe? Mi se više ove dane razapinjemo oko molitve....." nego kad neko nekome javi službe ti kontroliraju ti muljanje, pogasi se. "

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije