Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 36
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Na županijskom sudu

U Zadru počelo suđenje Zlatku Svirčiću, ubojici Marina Orlovića

Zlatko Sviričić
Foto: Dino Stanin/PIXSELL
1/4
07.07.2015.
u 10:55

Sudi mu se i za dva pokušaja ubojstva svoje bivše supruge Maje Musap Orlović i njenog sina, kojeg je Svirčić propucao iz berete u trenutku kada je u njegova oca ispucao 12 metaka.

Na zadarskom županijskom sudu započelo je suđenje 55-godišnjem Zlatku Svirčiću ubojici 49-godišnjeg Marina Orlovića. Sudi mu se i za dva pokušaja ubojstva svoje bivše supruge Maje Musap Orlović i njenog sina,  kojeg je Svirčić propucao iz berete u trenutku kada je u njegova oca  ispucao 12 metaka.

Dan uoči prošlog Badnjaka Svirčić je automobilom  došao ispred kuće svoje bivše supruge u zadarskom naselju Bili Brig i u  tom je trenutku s bebom u naručju ispred kuće izašao Marino Orlović.  Svirčić je odmah u njega ispucao cijeli spremnik iz pištolja, a metak je u glavu pogodio i desetomjesečnu bebu. Potom je uletio u kuću  Orlovićevih, no za njim je dotrčao njihov susjed i izbio mu pištolj iz  ruke i tako spasio Svirčićevu bivšu suprugu s kojom ubojica ima i dijete iz prvog braka.  

Marino Orlović je za nekoliko dana preminuo od zadobivenih ozljeda. Beba koju su policajci kada su je vozili u bolnicu dva puta vraćali u život, spašena je u posljednji trenutak u zadarskoj  bolnici, a potom i operacijom u Zagrebu. Što je dovelo do nezapamćene  obiteljske tragedije u Zadru nagađalo se danima nakon zločina, a budući da je javnost isključena svjedočenja će ostati tajna. Zlatko Svirčić je  uoči suđenja i psihijatrijski vještačen, no i o njegovoj ubrojivosti javnost nije dobila informaciju.

Svirčić je u sudnicu doveden u lisicama i samo je gledao u pod.

- Dijete je žrtva pa predlažem zbog zaštite interesa djeteta isključiti javnost - istakao je tužitelj  Slobodan Denona, a isto je tražio i zastupnik oštećenika.

 - Radi  zaštite maloljetnih žrtava jer zastupam i dvoje djece, jedno dijete direktnu žrtvu, a drugo dijete kojem je ubijen otac i teško ranjen brat. Nužna je  zaštita osobnog i obiteljskog života žrtava Maje Musap Orlović i njene djece - rekao je Andrej Korljan. Isključenju javnosti protivila se Svirčićeva odvjetnica Tanja Budimir.

- Protivim se iako smo svjesni svih odredbi. Naime, svi smo svjesni da je javnost od samog starta upoznata sa svim činjenicama i potpuno je izlišno isključiti javnost zbog zaštite jer se Maja Musap Orlović sama obratila medijima. Oštećenici su sami pozivali javnost, a isključenje bi štetilo okrivljeniku. Trebalo bi saznati o njegovih godina i godina agonije i trebalo bi da javnost sazna zašto je došlo do ovog tragičnog događaja - rekla je Tanja Budimir. 

>> Zbog lošeg stanja zadarski ubojica prebačen u Zagreb 

>> Preminuo otac 10-mjesečne bebe ranjene u Zadru 

>> Napadač iz Zadra pred sucem, beba stabilno, otac kritično

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije