Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
policijska akcija

U Srbiji uhićen Osječanin zbog krijumčarenja ljudi

lisice
Dusko Jaramaz/PIXSELL
14.05.2014.
u 15:15

Ministar unutrašnjih poslova Srbije, Nebojša Stefanović izjavio je u Novom Sadu da je tijekom jutra obavljena velika policijska akcija u kojoj je uhićeno 10 osoba osumnjičenih da su od siječnja ove godine prokrijumčarili više od 100 ilegalnih migranata

Među desetoricom koje je srpska policija jutros uhitila zbog osnovane sumnje da su krijumčarili ljude iz Srbije u Mađarsku i dalje u druge zemlje EU, je i B.D.(38), državljanin Hrvatske iz Osijeka, javljaju mediji u Srbiji.

Ministar unutrašnjih poslova Srbije, Nebojša Stefanović izjavio je u Novom Sadu da je tijekom jutra obavljena velika policijska akcija u kojoj je uhićeno 10 osoba osumnjičenih da su od siječnja ove godine prokrijumčarili više od 100 ilegalnih migranata. Akcija je planirana vrlo dugo i obavljena je u suradnji s Nacionalnim istražnim uredom iz Mađarske i Tužiteljstvom za organizirani kriminal Republike Srbije, dodao je srpski ministar policije.

- Krijumčarenje migranata organizirana skupina je radila tako što je u određenim kampovima u Grčkoj stupala u kontakt s određenim ljudima, a onda ilegalne migrante prebacivala na teritorij Srbije, pa u Mađarsku, odakle su određenim kanalima transportirani u države EU - pojasnio je Stefanović i dodao da su ilegalni migranti uglavnom bili iz Palestine, Sirije i Afganistana. Po jednom migrantu naplaćivali su po 1 000 i više eura, dok su drugi u tom lancu naplaćivali od 50 do 100 eura "po glavi", a migranti su transportirani najčešće u Italiju i Austriju.

>> U RH uhićeno 25 osoba koje su prokrijumčarile oko 130 ljudi

Komentara 1

Avatar EU afrodita
EU afrodita
18:48 14.05.2014.

trgovina ljudima obrće ogromnu lovu, kao nekada trgovina robovima

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije