Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 24
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OPTUŽNICA

U sedam razbojstava 'zaradio' 1,3 milijuna kuna

pištolj
Foto: Ivica Galović/PIXSELL
1/2
20.10.2016.
u 17:44

Dio razbojništava počinio je naoružan plastičnim pištoljem

Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu podiglo je optužnicu protiv Darija Schneidera (38) iz Zagreba kojeg se tereti za ukupno sedam razbojstva u kojima je “zaradio” ukupno 1,3 milijuna kuna.

Schneider je svoje pljačkaške pohode po Zagrebu počeo 22. veljače 2013. a završio ih je 8. siječnja ove godine kada je uhićen. Prva na meti bila mu je poslovnica pošte u Ulici braće Domany u Zagrebu, a uhićen je nakon pljačke banke u Zvonimirovoj.

U razbojničkim prepadima maskirao se kapama, šalovima i dijelovima odjeće. Dio razbojništava počinio je naoružan plastičnim pištoljem, no nakon travnja 2014. koristio je plinski pištolj te pištolj marke HS koji je oduzeo zaštitarima prilikom jednog od razbojstva.

Zanimljivo je da prije uhićenja u siječnju nije bio prijavljivan, a policajci su ga uhitili u kući njegove majke na zagrebačkoj Remizi.

Susjedi su nakon njegovog uhićenja novinarima kazali da nikada nije imao dovoljno novca, no onda je odjednom počeo pričati o otvaranju kafića te gradnji kuće što je susjedima bilo sumnjivo. U razbojništva je ponekad išao pješice, a ponekad automobilom.

Automobile je mijenjao od razbojstva do razbojstva, a i u maskiranju je bio domišljat. Maske si je izrađivao sam, a kombinirao ih je sa sunčanim naočalima.

Pritvoren je od uhićenja, a tužiteljstvo traži da mu se zbog opasnosti od ponavljanja djela istražni zatvor do okončanja kaznenog postupka.

>> Građani dojavili da dva klauna straše ljude. Policija pronašla djecu

Komentara 1

Avatar Koncentriran
Koncentriran
20:17 20.10.2016.

TT-ovac

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije