Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 69
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prometni prekršaji

U samo tri dana policije evidentirala 14 sudara sa životinjama. Vozila udarala srndače, vepra, kravu i ovcu

Ovca
Foto: Shutterstock
06.12.2016.
u 12:10

Policija vozače upozorava da mogu zaraditi i prijave ako se ustanovi da su prilikom naleta na divljač prekršili prometne propise,

U svega tri dana, od 2. do 5. prosinca, na cestama PU primorsko - goranske, policija je evidentirala 14 sudara u kojima su divlje i domaće životinje naletjele na vozila. Što se tiče divljih životinja u 11 slučajeva radilo se o  srnećoj  divljači, a u tim sudarima sudjelovali su vozači osobnih i teretnih  vozila na području Delnica, Gornjeg Jelenja, Lovrana, Novog Vinodolskog, Pašca kod Rijeke, Ravne Gore i Vrbnika na Krku, dok se u blizini tunela Učka vozač osobnog automobila sudario i s veprom.

U dva navrata, na području Njivica i u čavlima, vozači osobnih vozila sudarili su se s ovcom i kravom. S obzirom na poveći broj sudara sa životinjama, policija opetovano upozorava vozače da prilagode vožnju uvjetima na cesti, a iz policije vozače mole da posebno paze na cestama izvan naselja gdje je veća mogućnost da se divljač neočekivano pojavi na cesti. Uz to, policija vozače upozorava da mogu zaraditi i prijave ako se ustanovi da su prilikom naleta na divljač prekršili prometne propise, odnosno da je do sudara došlo zbog kršenja prometnih propisa, kao što je prebrza vožnja. 

>> Teška nesreća kod Vrbovca: U sudaru kamiona i autobusa jedna osoba poginula, nekoliko putnika ozlijeđeno

Komentara 2

ZI
ziva_istina
15:39 06.12.2016.

Po noci i magli, kad svjetla osvjetle zivotinju, ona se jednostavno ukoci, i stoji na putu. I uz normalnu voznju, tako iznenada nije lako izbjeci sudar. Za domace zivotinje krivi su vlasnici, a za divlje lovacka drustva, a ne vozacii koji voze prilagodjenom brzinom.

DU
Deleted user
16:26 06.12.2016.

hm.. dolaze blagdani... pitanje jel' slučajno.. hahhaha..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije