Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 133
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U POTRAZI

U podmorskoj spilji nestao mađarski ronilac

policijski brod
Foto: Hrvoje Jelavić/Pixsell
26.08.2016.
u 20:29

Potraga je pokrenuta danas u 15.23 sati u akvatoriju otočića Plavnik

Mađarski ronilac T. M., rođen 1983. godine, nestao je u predjelu podmorske spilje kod rta Tarnaj na otoku Cresu.

Potraga je pokrenuta danas u 15.23 sati u akvatoriju otočića Plavnik. Policijski ronioci obavili su nekoliko urona, ali je zbog slabe vidljivosti odlučeno da se podmorska potraga tijekom noći obustavi i nastavi sutra, dok se površinska potraga nastavlja tijekom večeri.

Opsežna potraga pokrenuta je kada je zaprimljena dojava o nestanku ronioca od hrvatskog državljanina N. Ž., koji je vlastitom brodicom naziva „Supatarska“ hrvatske zastave prevezao grupu od deset ronioca sa voditeljem ronilačke skupine, L. B., svi mađarski državljani, u akvatorij otočića Plavnik, gdje su oko 14 sati započeli sa ronjenjem.

"Djelatnici Lučke kapetanije Rijeka i policijski službenici u okviru očevida utvrdili su prema izjavama ostalih ronioca iz skupine da je mađarski ronilac nestao u 14.45 satiodmah po izronu na površinu. Ostali ronioci su neozlijeđeni. Ronilačka tura obavljala se na poziciji podmorske spilje čiji ulaz se nalazi na dubini od 16 metara, odakle dalje vodi uži prolaz do spiljske komore čiji je ulaz na 20 metara dubine, dok samo dno komore doseže dodatnih 35 metara dubine", priopćilo je Ministarstvo pomorstva, prometa i infrastrukture.

>> Turistkinja privezivala brodicu i ostala bez tri prsta, na kupača naletio gliser

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije