Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 141
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Crno raskrižje

U naletu autobusa u Slavonskom Brodu smrtno stradao biciklist

poginuo biciklist, slavonski brod
Foto: Ivica Galović/Pixsell
1/5
25.05.2015.
u 14:07

Je li uzrok nepažnja vozača ili bicikliste ili je svemu pogodovalo kišovito vrijeme i sklisko tlo, utvrdit će istraga

U teškoj prometnoj nesreći, koja se danas oko 11.30 sati dogodila na križanju Svačićeve i Lucićeve ulice u Slavonskom Brodu smrtno je stradao biciklist (80). Prema izjavama očevidaca, na njega je naletio autobus bh. registracije koji je skretao u desno prema trgovačkom centru.

Od siline udarca, biciklist je pao na kolnik, a djelatnici Hitne pomoći, koji su brzo stigli na mjesto nesreće, mogli su samo konstatirati smrt.

Je li uzrok nepažnja vozača ili bicikliste ili je svemu pogodovalo kišovito vrijeme i sklisko tlo, utvrdit će istraga.

Na ovom problematičnom raskrižju, koje predstavlja "crnu točku" brodskog prometa, od 2008. do danas dogodilo se više od 70 nesreća, od čega dvije sa smrtnim slučajevima. Stanovnici okolnih naselja i prosvjedom su tražili da se na tom mjestu izgradi kružni tok, ali on se još uvijek ne nazire.

>> Poginuo biciklist (84), automobil udario i u parkirani motocikl

Komentara 2

DU
Deleted user
15:44 25.05.2015.

Pokoj mu duši i sućut obitelji..... ali i velika kritika hrvatskoj policiji i službama vezanim uz promet... zbog čega kažnjavate bicikliste kad voze širokim pločnicima ( i ovdje je pločnik metar dalje)?... tjerate ljude u smrt, na kolnik među vozila... ne govorim to zbog sebe nego zbog dvoje- troje starijih ljudi koji su opomenuti ( prvo opomena, sljedeći put platiš i ono kad si opomenut)... bezobrazno i nemoralno... ako želimo biti europa na 2 kotača onda napravimo i uvjete.... gledajte malo više pošte i banke, a ne jadne starce... kad se budem htio riješiti bake, poslat ću je biciklom u dućan... ili će završiti u zatvoru, ili na groblju.. u dućanu sigurno neće...

ZA
zambezi
16:02 25.05.2015.

Bravo Jozo! Tako je npr.u Maksimirskoj od Bukovacke prema Dubravi. Nogostup dva metra sa svake strane ceste,tu i tamo pokoji pjesak,a oni tjeraju ljude na cestu! Pa daj radije cu se sam ubit. A umjesto da bar na jednoj strani istcrtaju staze za bicikliste. Al nekom je u interesu da se ide tramvajem il autom u grad. Ekologija? To je samo za sastanke sa eu celnicima.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije