Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
GP KARASOVIĆI

U kombiju otkrili 57 kg marihuane vrijednih 1,8 milijuna kuna

kombi
Foto: PU dubrovačko-neretvanska
1/4
09.10.2015.
u 12:01

Njena vrijednost bi u uličnoj preprodaji dosegla iznos od oko 5 milijuna kuna

Na graničnom prijelazu Karasovići u srijedu je spriječen pokušaj krijumčarenja više od 57 kilograma marihuane, izvijestila je PU dubrovačko-neretvanska. Vrijednost zaplijenjene marihuane procjenjuje se na oko 1,8 milijuna kuna, a njena vrijednost bi u uličnoj preprodaji dosegla iznos od oko 5 milijuna kuna.

Ulaznoj kontroli na prijelazu je oko 14.35 sati pristupio kombi slovačkih nacionalnih oznaka zajedno s priključnim vozilom, odnosno kamp kućicom za spavanje, čeških nacionalnih oznaka, u kojem su se kao vozač i suvozač nalazili dvojica 30-godišnjih slovačkih državljana. Tijekom kontrole u tovarnom dijelu kombija uočen je međuprostor između putničke kabine i teretnog prostora vozila omeđen sa dvije metalne pregrade i poklopljen s plastičnim poklopcem, a u kojem se nalazilo više komada paketa omotanih u PVC-foliju, zbog čega se posumnjalo u krijumčarenje. Temeljem naloga Županijskog suda u Dubrovniku obavljena je detaljna pretraga kombi i priključnog vozila tijekom koje su se sumnje obistinile - pronađeno je 55 paketa s ukupno 57,312 kilograma marihuane.

Kriminalističkim istraživanjem utvrđena je osnovana sumnja da su obojica slovačkih državljana počinili kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i prometa drogama te su jučer uz kaznene prijave predani pritvorskom nadzorniku Policijske uprave dubrovačko-neretvanske. Istraživanjem je također utvrđeno da je u organizaciju uz njih dvojicu uključen i 29-godišnji slovački državljanin, koji je istog dana, oko 12 sati, osobnim vozilom slovačkih nacionalnih ušao u Hrvatsku preko istog graničnog prijelaza. Uhićen je istog dana oko 23.35 sati i doveden u PP Gruda na krim-istraživanje nakon kojeg je je, uz kaznenu prijavu zbog sumnje da je počinio kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i prometa drogama, kasno sinoć predan pritvorskom nadzorniku PU dubrovačko-neretvanske.

>> Tijekom kontrole prometa u vozilu pronašli marihuanu, preciznu vagu...

Komentara 3

OK
okus
13:51 09.10.2015.

Valjda Grude a ne Gruda.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije