Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 174
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nemarni vlasnici

U Istri pas bez nadzora ugrizao muškarca, drugi zaklao ovcu

pas
Foto: Ilustracija:DPA/PIXSELL
08.02.2016.
u 18:44

Kako bi se spriječili takvi događaji, Policijska uprava istarska upozorava vlasnike pasa da vode računa o svojim životinjama i da ih drže pod nadzorom

Istarska policija je od četvrtka do nedjelje zabilježila tri slučaja držanja pasa bez nadzora u Medulinu, Rovinju i Puli pa stoga upozorava građane da vode računa o svojim kućnim ljubimcima i da ih drže pod nadzorom.

Prema podacima policije, prvi je slučaj zabilježen u četvrtak popodne, u Medulinu, blizini nogometnog igrališta u naselju Poseši gdje su dva psa nepoznatog vlasnika krenula lajući prema 41-godišnjaku. Muškarac se prestrašio, skočio na ogradu i lakše se ozlijedio. U Rovinju, u naselju Turnina, pas tornjak u subotu je zaklao ovcu u vlasništvu 70-godišnjaka pa će protiv 47-godišnjeg vlasnika psa biti podnesen optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

 U Puli, u Pješčanoj uvali, u nedjeljno je jutro pas nepoznatog vlasnika ugrizao za nogu 34-godišnjaka i lakše ga ozlijedio. Policija traži vlasnika psa.

Kako bi se spriječili takvi događaji, Policijska uprava istarska upozorava vlasnike pasa da vode računa o svojim životinjama i da ih drže pod nadzorom. Osim što su vlasnici pasa dužni držati životinje u adekvatnom prostoru i osigurati im mogućnost kretanja, dužni su poduzeti i određene mjere sigurnosti kako njihovi ljubimci ne bi ugrožavali ljude i tuđe životinje te im staviti povodac i brnjicu.

>>Kavkaski ovčar ugrizao maloljetnika

>>Pas ugrizao dječaka za lice

Ključne riječi

Komentara 13

AN
ANTIkomunist55
21:18 08.02.2016.

sto ce slika rota na clanku kad se ta pasmina ne spominje... tako velicanstven pas radi nekolicine novinara postao je najomrazenij pas sramota

Avatar ^orlando^
^orlando^
21:27 08.02.2016.

Sad da je netko tog agresivnog psa ubio na cesti, javila bi se kroz komentare masa dušebrižnika koja bi žalila "jadnu " životinju

TH
than
01:08 09.02.2016.

Sva sreca pa je u Zagrebu drugacije, pogotovo oko savskog nasima. Cak se i Pit bullovi secu i bez vezica i sa slobodnom njuskom. Kada se secem sa djetetom, moram ga staviti iza sebe, jer ako mu krene na vrat, gotovo je... Da se zahvalim zagrebackim komunalnim redarima... Izgleda ista banda i kod vas i tu...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije