Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 66
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
prešao crveno

U istražnom pritvoru vozač koji je pijan 'pokosio' maloljetnike pa pobjegao

policija
Hrvoje Jelavić/PIXSELL
30.09.2014.
u 17:08

Nakon ispitivanja, sudac istrage prihvatio je prijedlog istražnog zatvora zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela

Zagrebačko Državno odvjetništvo zatražilo je istražni pritvor za I. Š. (59), vozača teretnjaka koji je u nedjelju poslijepodne pod utjecajem alkohola prešao na crveno svijetlo i na križanju Ulice grada Vukovara i Olipske ulice, naletio na četvero pješaka.

Od toga je troje pješaka bilo maloljetno, a 15-godišnjakinja je od siline udarca pala na kolnik i slomila nadlaktičnu kost. Ostali su prošli s lakšim ozljedama.

Kako stoji u priopćenju DORH-a, postoji osnovana sumnja da se 59-godišnjak nakon što je prouzročio prometnu nesreću, nije zaustavio kako bi pružio pomoć stradalim pješacima već je pobjegao s mjesta događaja. Nakon ispitivanja, sudac istrage prihvatio je prijedlog istražnog zatvora zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela. Prijedlog za određivanje istražnog zatvora je podnijet zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela a sudac istrage ga je prihvatio i odredio istražni zatvor po traženoj zakonskoj osnovi.

>>Pod utjecajem alkohola prošao na crveno i na zebri ozlijedio troje maloljetnika

 >>Mladi policajac nagrađen za rad pa poginuo nekoliko sati kasnije
 

Komentara 1

GO
gogs0302
20:14 30.09.2014.

Koja svrha od pritvora, kada će se na suđenju izvući sa uvjetnom ili kaznom ispod zak.minimuma. Npr.Mačešić, Lovrićka... Svi se oni izvuku uz pomoć odvjetnika, novaca, sudaca - uz brojne olakotne okolnosti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije