Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 137
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
novi marof

U ilegalnom laboratoriju uzgojio marihuanu vrijednu 100.000 kn

zapljena droge
Foto: Marko Jurinec/PIXSELL
1/4
18.04.2014.
u 13:00

Vrijednost zaplijenjene droge procjenjuje se na 100.000 kuna. "Maloprodajna" cijena na ulici bila bi i višestruko veća

Sofisticirani laboratorij za proizvodnju marihuane, kao i više od 3,6 kilograma te droge, 28 stabljika indijske konoplje visine do metar i pol, dvije puške, pištolje i streljivo, varaždinska policija u srijedu je pronašla i zaplijenila u kući 35-godišnjaka iz Novog Marofa koji je, uz kaznenu prijavu zbog droge i oružja, završio u pritvoru.

Laboratorij je bio izuzetno dobro opskrbljen i imao je prigušnice, transformatore, žarulje, ventilatore, tajmere, kemijska sredstva za prihranu i ubrzani rast bilja, uređaje za održavanje vlage, uređaje za navodnjavanje, klimatizacijske uređaje, a pronađeno je i 26 sjemenki indijske konoplje.

– Riječ je o najvećoj zapljeni droge posljednjih godinu i pol na varaždinskom području i prvom takvom laboratoriju pronađenom ove godine, a kriminalističko istraživanje se nastavlja – kazao je jutros na izvanrednoj konferenciji za novinare, sazvanoj u povodu ove zapljene, načelnik PU varaždinske Darko Jurčec.

Inače, 35-godišnji građanin Novog Marofa nije bio otprije poznat policiji, a do njega je policiju dovela istraga koja je trajala mjesecima. U sklopu istrage pretraženo je 15 stanova i 11 vozila. Vrijednost zaplijenjene droge procjenjuje se na 100.000 kuna, a "maloprodajna" cijena na ulici bila bi i višestruko veća. Ukupno je ove godine varaždinska policija zaplijenila više od pet kilograma marihuane.

>>Splitska policija uhitila dvojicu dilera s više od 110 grama amfetamina

Komentara 18

KA
kafka
13:49 18.04.2014.

Opet napad na poduzetnike. :-)

GF
giga.force.3
13:21 18.04.2014.

na prvoj slici je gospon Jurčec načelnik PU Varždinske..čija žena radi na izmešljenom mjesz u u gradu Varaždinu, Glasnogovornica...inače je gospon Jurčec izraziti stručnjak za istočne religije u praksi pa treba dobro paziti da koja kila ne nestane...

C0
cos 01
13:29 18.04.2014.

To je poduzetnik.Dokazao je da se može uspjeti u poljoprivredi bez poticaja i bez europskih fondova. I što doživi ? Holy za predsjednika i premijera . Ona je za legalizaciju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije