Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 161
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
komentar ivane jakelić

U Hrvatskoj nema mafije, no ona s vremena na vrijeme ubija

zapaljena škoda, vinko žuljević klica
Foto: Pixsell
1/13
04.05.2015.
u 08:42

Iako hrvatski sudovi tvrde da u Hrvatskoj nema mafije, ta mafija godinama nesmiljeno ostavlja svoj krvavi trag po zagrebačkom asfaltu

U Hrvatskoj nema mafije. Kaže tako barem pravomoćna presuda tzv. zločinačkoj organizaciji donesena prije gotovo 12 godina. No, iako hrvatski sudovi tvrde da u Hrvatskoj nema mafije, ta mafija koje nema godinama nesmiljeno, s manjim ili većim pauzama, ubija ostavljajući svoj krvavi trag po zagrebačkom asfaltu. A kako i ne bi ubijala kada je nema?

Kada je nevidljiva policiji, sudstvu, tajnim službama... Ili, drugim riječima, svima onima koji su u ovoj Bijednoj Našoj zaduženi da štite građane i progone organizirani kriminal, a to ne rade.

Jer da policija, sudstvo, tajne službe i ine državne institucije, kojima se ni broja ni svrhe ne zna, rade svoj posao, onda bi zasigurno barem neki od 30-ak nepoznatih ubojica, odgovornih za niz likvidacija i "sačekuša" počinjenih od početka 90-ih do danas, bili privedeni pred lice pravde. No to se nije dogodilo, a vjerojatno se i neće dogoditi jer, kako se često može čuti iz policijskih redova, riječ je o u ubojstvima koje su počinili profesionalci. Profesionalci!?

Pa zar policajci i tajni agenti nisu profesionalci kojima bi u opisu posla trebalo biti da love "profesionalce" s druge strane zakona?

I ne samo da ih love već i da ih motre i prate, a ne da se čudom čude kada im se kriminalci raznih fela prešetavaju po zemlji i u njoj razračunavaju a da nitko tko bi to trebao ne zna objasniti kako su se ti likovi uopće našli u Hrvatskoj?

Foto: Željko Lukunić/PIXSELL

Ima li ova posljednja krvava priča, koja je uslijedila nakon tri godine varava mira, tijekom kojeg zagrebačkim asfaltom nije tekla krv znanih i neznanih "junaka crnih kronika", takvu pozadinu, nešto je što bi, policijskim jezikom rečeno, trebala utvrditi istraga. A do tada ministar policije i dalje će nas uvjeravati da živimo u sigurnoj i mirnoj državi, u kojoj je lani broj ubojstva bio manji od 40 i sva su riješena. A riješena su zato što ih nije počinila mafija koje, kao što rekosmo, u ovoj zemlji službeno – nema.

>>Klica je otvorio vrata od auta i pokušao pobjeći, jedan od napadača ga zgrabio za jaknu

>>Tko je bio Vinko Žuljević Klica

>> Klicu dočekali na motorima, izvukli iz auta i izrešetali!

>> Za ovakva ubojstva koriste se uvezeni plaćeni ubojice

Komentara 39

AN
anticenzura
09:04 04.05.2015.

Najveca mafija se upravo i nalazi na svim sudovima u Hrvatskoj. Nego ciji je posao nego pravosudja da eliminiraju kriminal u drzavi. Tamo gdje ima mafije i kriminala, znaci da se mafija nalazi i u policiji i u pravosudju. Tako logicno.

MU
MujoMaleš
09:45 04.05.2015.

Jel Banditos nešto drugo osim mafije? on i njegova sekta (rođaci i podobni) kontroliraju dobar dio Zagreba, po meni je to mafija, nek poleti neki metak i odma je don Bandić... Svi rođaci molim zalijepite koji minus, čisto tako daa vidimo da vas ima ;)

Avatar ziga.cvarkes.5
ziga.cvarkes.5
08:56 04.05.2015.

Nije pitanje ima li mafije, nego ima li nekoga tko nije član mafije u Hrvatskoj? Proizvoljno ili prisilno. Mafija se fino infiltrirala u državni vrh. I širi krake. Omotava se oko svih nas.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije