Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 117
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Osmeročlana obitelj ostala bez krova nad glavom

U dvadesetak minuta vatra je progutala sve što su gradili

požar Brod
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL
1/7
27.03.2017.
u 15:07

U spašavanju lakše je ozlijeđen susjed koji im je odmah priskočio u pomoć

U požaru koji je buknuo u ponedjeljak oko 2 sata poslije ponoći izgorjelo je cijelo imanje osmeročlane obitelji Lukačević iz Gornje Bebrine nedaleko od Slavonskog Broda. Na još uvijek neutvrđen način požar je zahvatio štalu, gospodarske zgrade, ljetnu kuhinju i krovište obiteljske kuće, a ugasili su ga vatrogasci iz Slavonskog Broda, Oprisavaca i Garčina.

Za svega dvadesetak minuta vatra je progutala sve što su gradile tri generacije, a samo pukom srećom izbjegnuta je puno veća tragedija.

- U šoku sam, još ne mogu doći k sebi. U trenutku izbijanja vatre u kući nas je bilo sedmero. Svi smo spavali. Majku koja je spavala u kući do naše prvu je probudilo pucketanje vatre. Da nas ona svojim vikanjem i lupanjem nije probudila, svi bismo izgorjeli - rekao je Stjepan Lukačević (55). U panici su Lukačevići prvo spašavali unučad, a zatim traktore, auto, dokumente, odjeću... Pokušali su izvući i životinje, ali krava koju je ugušio dim pala je pred vrata pa nisu mogli ući u štalu. Izgorjeli su im krava, krmača, dvije svinje, pas, lovačka kujica i pilići. U spašavanju lakše je ozlijeđen susjed koji im je odmah priskočio u pomoć. Pretpostavlja se da je požar uzrokovao kvar na električnim instalacijama, a materijalna šteta tek će se utvrditi.

> > Požar u Zagrebu: dječak (12) nazvao mamu i rekao da gori stan, jedna osoba ozlijeđena

Ključne riječi

Komentara 1

OB
ObrenM
16:22 27.03.2017.

Jadni ljudi,ali je zanimljivo je da na vozilima i kucama kvarovi na elektricnim instalacijama se dogadjaiu u gluho doba noci.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije