Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 152
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Donji Lapac

Jedna osoba poginula u padu zrakoplova: 'Nakon eksplozije cijela se kuća zatresla'

zrakoplovna nesreća Donji Lapac
Foto: Dino Stanin/PIXSELL
1/16
03.08.2015.
u 11:52

– Izletjela sam van i pogledala iza svoje kuće, raspao se avion – rekla nam je 61-godišnja N.B.

U Donjem Lapcu u predjelu Kruge pao je mali zrakoplov, a jedna osoba smrtno je stradala. Očevid je u tijeku.

– Spavala sam jutros kada je oko 6 sati, možda nešto poslije, počelo nešto brujati. Mislila sam da to nešto policija s autom ili motorima kruži. Kad odjednom je 'ruknulo'. Izletjela sam van i pogledala iza svoje kuće, raspao se avion – rekla nam je 61-godišnja N.B. totalno u šoku i kroz plač nastavila: "Došla sam tamo i vidjela čovjeka svog krvavog. Dok sam ja došla, već su drugi zvali Hitnu i policiju. Slabo mi je srce pa sam se vratila kući".

"Pilot je jadan kružio i tražio mjesto gdje će sletjeti"

Ova mještanka iz predjela Kruge u općini Donji Lapac rekla nam je i kako sve smrdi po benzinu, ali i da je moguće da je u avionu bila još jedna osoba.

– To je neki manji avion i rekli su mi da je dvosjed pa ne isključuju da je još jedna osoba bila u avionu. Avion nije mogao udariti ni u šta. Pilot je jadan kružio i tražio mjesto gdje će sletjeti. Možda se u slijetanju zabio. Ne znam ja ništa više, meni je jako srce slabo, šokirana sam i sva se tresem. Jadan čovjek što je stradao – rekla nam je kroz suze ova mještanka.

"Kružio je dva puta i odjednom je jako puklo"

- Kružio je dva puta i odjednom je jako puklo. Istrčao sam iz kuće i bio je na 15 metara od nas. Žena se preplašila - kazao je 65-godišnji očevidac Petar Blanuša koji je kazao da je vidio samo jednu osobu u avionu sa dva sjedala. - Inače ovdje avioni ne kruže. U ništa nije udario - kazao nam je Blanuša.

87-godišnja Boja Savić kazala nam je da je spavala u trenutku kada je "nešto eksplodiralo". - Cijela kuća se zatresla, mislila sam da će krov pasti. Izašla sam, ali od straha sam se vratila - kazala je Savić i dodala da se još sva "trese".

U subotu su pokraj sportskog aerodroma kod Daruvara poginuli članovi aerokluba Ždral Vladimir V. (57) i Tomislav B. (27).

Ovo je već četvrta nesreća s poginulima u padu zrakoplova od kraja svibnja do danas. Pad aviona 25. lipnja u more u Kaštel Štafiliću rezultirao je smrću pilota i jednog putnika, dok je treći muškarac teško ozlijeđen.

Također, 7. lipnja srušio se i avion na sportskom aerodromu u Zvekovcu kod Vrbovca. Poginuo je iskusan pilot Vilko Marković i njegov prijatelj Kristijan Manhard koji je u avion sjeo prvi put.

>>Pilot nakon prvog pada 2008.: Nije bilo vremena da pomislim na smrt

>> Avion pao kod Daruvara, poginula dva člana aerokluba

Komentara 17

DI
duncan_idaho
10:11 03.08.2015.

ništa čudno. sve više je jeftinih ultralakih letjelica i sve više ljudi leti, a kakvu su obuku imali to je upitno...

Avatar Stelarij
Stelarij
11:43 03.08.2015.

Postoji li u RH regulatorna agencija za letenje ili inspektorat? Ovoliko ih nije bilo poginulih ni u doba pionira letenja, brace Wright!

SL
slatix
09:13 03.08.2015.

Šta. znam ja sam servis napravit ne treba meni nitko.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije