Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Šverc iz BiH

U akciji "Tekija" zaplijenjen duhan vrijedan 400.000 kuna

Zadar,zapljena,duhan
Hrvoje Jelavic/PIXSELL
26.05.2015.
u 13:45

Zaplijenjeno je oko dvijetone duhana, čija se tržišna vrijednost procjenjuje na oko 400.000 kuna, a čime je državni proračun Republike Hrvatske oštećen za oko milijun kuna neplaćene trošarine.

Dvanaest osoba iz Hrvatske kazneno je prijavljeno u policijskoj operativnoj akciji "Tekija", koja je bila usmjerena protiv švercera duhana iz Bosne i Hercegovine u Hrvatsku. Akciju su od kolovoza 2014. do travnja 2015. proveli policijski službenici Policijske uprave sisačko-moslavačke u koordinaciji s policijskim službenicima Uprave kriminalističke policije Ravnateljstva policije, a u suradnji s policijskim službenicima Ministarstva unutarnjih poslova Republike Srpske i carinskim službenicima Središnjeg ureda Carinske uprave Ministarstva financija Republike Hrvatske. U Bosni i Hercegovini također je prijavljen veći broj tamošnjih državljana.

Istraživanjem  je  utvrđeno da su osumnjičeni shodno prethodnim dogovorima, iz  Bosne i Hercegovine u Hrvatsku, izbjegavajući mjere carinskog nadzora preko  državne  granice  prebacivali  duhan  zapakiran u vrećama, a koji su potom prevozili i preprodavali krajnjim kupcima na području Siska, Petrinje i  Zagreba. 

Tijekom  provođenja  operativne  akcije  policijski službenici Policijske  uprave sisačko-moslavačke su prilikom postupanja u više navrata zaplijenili  oko  dvije tone duhana, čija se tržišna vrijednost procjenjuje na oko 400.000 kuna, a čime je državni proračun Republike Hrvatske oštećen za oko milijun kuna neplaćene trošarine.

>> Poslodavci upozoravaju na ilegalno tržište rezanog duhana

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar Peterančan
Peterančan
14:17 26.05.2015.

Da ne pljačkaju narod stotinama i stotinama poreza i nameta, ne bi bilo šverca duhana. Da otkupljivači proizvođaču plate realnu cijenu - ne bi bilo interesa za šverc duhana.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije