Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 52
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
AFERA INDEKS

Tužitelj: Sjećate li se janjeta i praseta? Posrednik: A nemam pojma, bilo je svega, puno sam pio...

Ivan Vukadinović
Foto: Davor Javorović/Pixsell
1/4
20.01.2016.
u 12:47

Svjedočio je Ivan Vukadinović, već osuđeni glavni posrednik u kupnji ispita na osječkoj Ekonomiji

Ivan Vukadinović priznao je još lani da je studentima sređivao kupnju ispita na Ekonomskom fakultetu u Osijeku kao glavni posrednik i nagodio se s USKOK-om za blažu kaznu. No, na suđenju preostaloj petorki iz te afere Indeks jučer se malo čega sjećao. Na sud je došao iz zatvora.

– Jeste li poznavali studenticu Barbaru Majer, udanu Lukavečki i njezina supruga – pitao ga je tužitelj Darko Dodig. Prema optužnici, za dvojke iz dva ispita Barbara Lukavečki predala je Vukadinoviću 800 eura te janje i prase.

– Ne mogu se sjetiti, prošlo je vrijeme. Znao sam puno ljudi, vjerojatno sam i njih znao – odgovorio je.

– Sjećate li se nekog janjeta i praseta? – nastavio je tužitelj.

– A nemam pojma, bilo je taj period svega, puno sam pio, ne sjećam se – rekao je Vukadinović.

Zamjenik ravnateljice USKOK-a Dodig podsjetio ga je kako je pravomoćno osuđen za niz kaznenih djela te da on “nije to sve izmislio”.

– Nisam ni rekao da ste izmislili. Imam problema preko glave, bilo je u to doba novca od raznih ljudi za razne stvari, bilo je to turbulentno vrijeme – nije popuštao svjedok.

I sam je tada studirao ekonomiju.

– Jeste li vi regularno polagali ispite? – pitao je predstavnik USKOK-a.

– Izgleda da da – kazao je Vukadinović.

– Kako izgleda? – priupitao je tužitelj?

– Ja mislim da jesam, ne znam -  dodao je ovaj.

Iz USKOK-a su stavili primjedbu kako je iskaz neistinit te pogoduje drugim optuženicima. Vukadinović je na to odgovorio kako nikome ne pogoduje jer je on svoju kaznu prihvatio i služi je te se jednostavno ne sjeća. Na izlasku iz sudnice, namignuo je optuženim profesorima.

Sudi se, inače, profesorima Miljenku Crnjcu i Luki Crnkoviću, posredniku Boži Omaziću te studentima Dragani Karlušić, Branku Maraviću i Draženu Šestiću koji, usput, nije došao na raspravu.

>> 'Za 1000 eura, janje i prase upisao mi je dvojku u indeks, nije me ništa pitao'

Komentara 4

IB
ivan.biljan68
14:23 20.01.2016.

Takvih smo primjeraka imali prilike vidjeti i u saboru...npr.Anto Đapić,koji je putem novca htio postati na silu magistar..i nikom ništa,a da je istu stvar napravio"mali čovjek"završio bi u"Buchenvaldu"iliti Remetincu. Emeritus.

ST
Stipan
14:36 20.01.2016.

Ne da je puno pio , već i puno jeo ... Toliki janjci i prasci!

IV
Ivanveliki
14:42 20.01.2016.

Ako se profesorima dokaže krivnja, onda su svojim ponašanjem stvorili opravdanu sumnju u baš svaki položeni ispit kod njih, a nakupilo se toga u silnim godinama časnog rada. Sramota

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije