Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 134
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
krvava pljačka

Tucman: Boršić mi je stavio pištolj u usta

17.05.2012., Zagreb - Na Zupanijskom sudu nastavljeno je ponovljeno sudjenje Dubravku Zugelju, Ivanu Borsicu i ostalima optuzenima za pljacku Fine 2005. u Zvonimirovoj ulici.
Foto: Borna Filic/PIXSELL
1/2
24.10.2014.
u 07:30

Tucman je zbog svoje uloge u pljački pravomoćno osuđen, a dok je u obrani teretio Žugelja, sada tvrdi da ga je na to prisilio Boršić

Ivan Boršić tražio je da teretim Dubravka Žugelja i kažem da je ubio zaštitare. Žugelj, Boršić i ja posvadili smo se 2009., a nakon toga Boršić me odvezao u šumu gdje mi je pokraj iskopane jame gurnuo pištolj u usta i rekao: "Ili ćeš me slušati ili te neće biti!" Malo nakon toga uhićen sam zbog droge, a Boršića nisam vidio do 2011. kada smo uhićeni zbog Fine. Boršić mi je tada rekao da se držim dogovorenog – kazao je Ivan Tucman u nastavku svjedočenja na zagrebačkom Županijskom sudu na suđenju Žugelju, Anti Rosi i drugima optuženima za krvavu pljačku Fine, kada su 2005. ubijena dva zaštitara.

Zbog svoje uloge u krvavoj pljački Tucman je osuđen, a dok je u obrani tvrdio da je Žugelj ubio zaštitare, kao svjedok je promijenio iskaz ustvrdivši da Žugelj nije ubio zaštitare. Kazao je i da Roso, suprotno Boršićevim tvrdnjama, nema nikakve veze s pljačkom.

Tucman je kazao da su on i Boršić prije razbojstva u Fini zajedno izrađivali fantomke, nakon čega je on po autobusnom kolodvoru prikupljao uzorke sline koje su poslije razmazivali po tim fantomkama. (Na jednoj od tih fantomki nađen je Žugeljev DNK, nap. a.). Tucman je jučer kazao i da nije dobio novac za sudjelovanje u pljački, nego mu je Boršić dao 250 grama kokaina vrijednog oko 20.000 eura. Tužiteljstvo je prigovorio istinitosti Tucmanova iskaza. 

>> Ivan Tucman promijenio iskaz koji je dao kao optuženik

>> Štrk je pucao i na mene jer sam sabotirao pljačku

Komentara 2

JO
joOk3r
07:36 24.10.2014.

Tko zna tko i sta su njemu gurali.. on veli u usta.. a taj roso nebi mrava zgazio.. a sad ubio nekog.. to je vec druga prica

DU
Deleted user
09:51 24.10.2014.

gluposti...sa njima na dozivotnu robiju i bok....u nekim drzavama vec bi robijali....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije