Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 165
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KRIJUMČARENJE

Trojica Afganistanaca pokušala ilegalno ući u Hrvatsku i EU

ilegalci
Foto: Carina.hr
1/3
14.10.2014.
u 23:30

Optuženik je priznao krivnju te je na mjestu počinjenja carinskog prekršaja odmah platio kaznu

Trojica Afganistanaca pokušala su na graničnom prijelazu Bajakovo u teretnjaku turskih oznaka koji je iz Turske prevozio u Njemačku tekstil, konac i platno, uči u Hrvatsku i Europsku uniju.

Vizualnom kontrolom kamiona i priključnog vozila utvrđeno je da carinska plomba i carinsko uže nisu oštećeni, ali pretragom tovarnog prostora, među prijavljenom robom otkrivena su tri ilegalna imigranta koji su u tovarni prostor ušli tako što su na zadnjem gornjem dijelu priključnog vozila skalpelom prerezali kamionsku ceradu, ušli u tovarni prostor kamiona te samoljepljivom trakom iznutra zalijepili otvor kroz koji su ušli.

Protiv vozača kamiona podnesen je optužni prijedlog radi postojanja osnovane sumnje na počinjenje carinskog prekršaja i u provedenom prekršajnom postupku proglašen je krivim te mu je izrečena novčana kazna od 900 kuna. Optuženik je priznao krivnju te je na mjestu počinjenja carinskog prekršaja odmah platio izrečenu novčanu kaznu u dvotrećinskom iznosu i pripadajuće troškove prekršajnog postupka. Vozač kamiona i ilegalni imigranti  su predani policijskim službenicima radi daljnjeg kriminalističkog istraživanja.

>> Na Bajakovu spriječili ilegalni ulazak sedmorici Sirijaca

Komentara 1

UN
unbekant
07:27 15.10.2014.

"……….u Hrvatsku i EU",hehehehehheheheheeh

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije