Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Presuda

Tri godine zatvora jer je pijan i sa 107 km na sat usmrtio prijatelja

policija
Foto: Davor Javorović/Pixsell
1/2
14.11.2016.
u 15:00

Škorjancu je izmjereno 2,17 promila alkohola u krvi, a u obrani je ispričao kako su on i Zajkić kobne večeri popili – litru rakije

Tri godine iza rešetaka provest će Toni Škorjanec (22) iz Antunovca jer je pijan i sa 107 kilometara na sat uletio u oštri zavoj, sletio s ceste, udario u ogradu i usmrtio prijatelja i suputnika Adama Zajkića (51). Teško je tada ozlijeđena suvozačica Sara Blažević (17), a zbilo se to u kolovozu na ulazu u Adu nedaleko od Osijeka.

Škorjancu je izmjereno 2,17 promila alkohola u krvi, a u obrani je ispričao kako su on i Zajkić kobne večeri popili – litru rakije. Mercedes je bio Zajkićev.

Za upravljačem toga dana nikako nije smio sjediti jer mu je već bila oduzeta vozačka dozvola zbog ranije vožnje pod alkoholom. Skupio je do tada četiri prometna prekšaja. Izrečena mu je jučer i zabrana vožnje na maksimalnih pet godina, a pušten je iz istražnog zatvora. Odvjetništvo najavljuje žalbu na visinu kazne. Inače, zapriječena je kazna od tri do deset godina.

- Pokajao sam se, želim samo otići Zajkiću na grob i zapaliti svijeću - kazao je prije izricanja presude Škorjanac. Krivnju nije porica. No, sporna je bila prisutnost Diazepama, lijeka na popisu droga, u njegovoj krvi nakon nesreće. Tvrdio je kako ga nije pio toga dana, već dva-tri dana ranije.

Vještak je neposredno prije presude ocijenio kako je "moguće da ga je popio i dva-tri dana ranije", no istaknuo je i kako i takva prisutnost umanjuje vozačke sposobnosti, osobito u kombinaciji s alkoholom.

- Imao sam stresno razdoblje, završio sam tečaj za zaštitara, čekao sam ispit pa mi je trebalo nešto. Zato sam popio diazepam - naveo je, pak, okrivljenik.

>> Poginuo 52-godišnjak u sudaru dvaju automobila

Ključne riječi

Komentara 2

SA
sasavt
18:22 14.11.2016.

pa ček malo pojedinci i za dvoje dobiju uvjet, kak sad tak puno samo za jednoga ?

TH
than
23:57 14.11.2016.

Diazepam za zastitara ?!?!?! Jos i vozio bez vozacke... Jel' uopce moze netko biti zastitar, ako je pod utjecajem diazepama ?!?!?!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije