Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ne zna se gdje je

Traže kralja prijevara: Radovan Štetić nestao bez traga

 Sudjenje Nikici Jelavicu, Zoranu Pripuzu, Miroslavu Vukovicu i Radovanu Steticu za iznudu i otmicu Borisa Ljahnickog
Foto: Zarko Basic/PIXSELL
18.04.2014.
u 18:30

Još se ne zna gdje je Radovan Štetić (55) kojeg se sumnjiči da je pomogao Josipu Klemmu u zloporabi teškoj 3,2 milijuna kuna

Radovanu Štetiću (55), kojeg se sumnjiči da je pomagao Josipu Klemmu u zloporabi položaja i ovlasti teškoj 3,2 milijuna kuna, sudac istrage zagrebačkog Županijskog suda odredio je istražni zatvor zbog opasnosti od bijega, opasnosti od mogućeg utjecaja na svjedoke te opasnosti od ponavljanja djela. Kako se Štetiću prije nekoliko dana zagubio svaki trag te se vjeruje da je pobjegao kako bi izbjegao uhićenje, za njim će najvjerojatnije u dogledno vrijeme biti raspisana i tjeralica.

Pronalazio ljude

U priči o Klemmu Štetić se sumnjiči da je pronalazio ljude, koji su zatim osnivali razna trgovačka društva. Tim trgovačkim društvima, odnosno ljudima koje je Štetić “postavio” na mjesta odgovornih osoba, Klemm security je potom isplaćivao novac za fiktivne usluge, a nakon što je novac bio isplaćen, Štetić ga je, kako se sumnja, podizao i vraćao Klemmu. Da takav način poslovanja Štetiću nije stran, svjedoči i kazna od tri godine zatvora, koja mu je koncem prošle godine izrečena zbog optužbi da je ustrojio zločinačku grupu koja se bavila prijevarama i krivotvorenjem isprava. Šteta u toj priči u kojoj je, osim Štetića, optuženo još 15-ak osoba također je bila tri milijuna kuna. Štetić je u tom slučaju odlučio priznati krivnju te se nagoditi s USKOK-om, a njegovim stopama krenulo je još troje njegovih suoptuženika koji su priznali krivnju u zamjenu za manju kaznu.

Rad za opće dobro

Igor Mihajlović tako je osuđen na godinu dana zatvora, s tim da će mu se nakon odsluženja polovine kazne ostatak zamijeniti uvjetnom uz rok kušnje od tri godine. Usto mora vratiti 38.834 kune. Nada Švarc i Nevenka Pavunić osuđene su na po godinu dana zatvora svaka, a zatvorske su im kazne zamijenjene radom za opće dobro, i to tako da svaka mora odraditi 730 sati takvog rada. Usto, N. Švarc mora vratiti 52.549 kuna, a N. Pavunić 40.433 kune. Što se tiče ostalih optuženika u tom slučaju, među kojima je i Saša Burušić, sin načelnika PU zagrebačke, postupak je u odnosu na njih razdvojen. Ne bude li novih nagodbi s tužiteljstvom, na sljedećem ročištu odlučit će se o pravomoćnosti optužnice.

>> Štetić je osuđen na tri godine zatvora jer je smislio i uhodao prevarantski lanac

Komentara 16

ME
merdevina
19:37 18.04.2014.

Velik je broj firmi koje koriste fiktivne račune a sve to zato jer bez takvog načina ne bi mogli uopće poslovati. Svakomu je valjda jasno da nas strani "investitori" ne zaobilaze zato jer im je hrvatska teritorijalno preuska. Poduzetnik smišlja trošak i na njega plaća porez. Svaki trošak mora proći naknadni postupak dobivanja "mišljenja" od kriminalne hobotnice zvane "porezna uprava" što je zapravo linićeva antiposlovna gerilla. Ne, u Hrvatskoj su uvjeti rada NEMOGUĆI čak i za one koji "još i usprkos svemu" rade. Tko ne vjeruje nek pita "investitore" gdje im je "tsunami investicija". Tko ni njima ne vjeruje nek osnuje firmu pa proba raditi!

Avatar superhik74
superhik74
19:03 18.04.2014.

Ma tko bi mogao pretpostaviti da bi netko s prezimenom Stetic mogao pociniti kakvu stetu, i nakon toga nestati. Nikad mi ne bi palo na kraj pameti da Stetic moze pociniti stetu.

DU
Deleted user
19:32 18.04.2014.

red cigli ,štetić,red cigli,fali štetić,red cigli

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije