Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 137
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tragedija kod Varaždina

'Susjed je uočio dijete kako pluta, skočio, izvukao ga, a onda uočio i drugo dijete'

tragedija varaždin
Foto: Vjeran Žganec-Rogulja/Pixsell
1/5
02.05.2016.
u 22:00

Djeca su se, prema još neslužbenim informacijama, utopila

U selu Donje Vratno u općini Petrijanec u Varaždinskoj županiji smrtno je stradalo dvoje djece u dobi od dvije i tri godine. Djeca su se, prema još neslužbenim informacijama, utopila.

U romskom naselju Donje Vratno kažu nam da su se utopila dva dječaka koja su pala u jamu punu vode.

– To su dva polubratića. Igrali su se i nekako su pali u jamu na bivšem deponiju smeća. Ta se jama napunila vodom jer je padala kiša. Duboka je, kako su mi rekli, oko metar do metar i pol – kaže mještanin Eduard Oršuš.

Tragedija se dogodila u poslijepodnevnim satima, a djeca su u vodi pronađena oko 19 sati, javlja Varaždinski.hr.

U Donjem Vratnu kažu da je jama iskopana prije nekoliko dana kako bi se riješio problem s odvodnjom oborinskih voda.

– Došao je bager i iskopao grabu koja se napunila jer pada kiša. Kako su djeca pala u nju, ne znam, valjda su se igrala. Od njihove kuće ta jama je udaljena oko 20 metara – kaže nam jedan mještanin.

Rođak stradalih dječaka Zdenko Oršuć za Varaždinski.hr potvrdio je da su se djeca igrala kod kanala kojeg je iskopala Općina Petrijanec.

– Susjed je uočio dijete kako pluta, skočio, izvukao ga i onda uočio i drugo dijete. Jedno je bilo mrtvo, a drugo je hitna pokušala reanimirati – prepričava Zdenko koji smatra da je za tragediju odgovorna općina.

– Trebala je osigurati da izvođenje radova bude sigurno – kazao je šokirani Zdenko.

O tragediji u Donjem Vratnu oglasila se i policija.

Na mjesto događaja izašla je zamjenica Županijske državne odvjetnice koja je u suradnji s policijskim službenicima obavila očevid. Utvrđeno je da su se djeca igrala bez nadzora nedaleko obiteljske kuće i upala u nezaštićenu jamu u kojoj se nalazila veća količina vode, te su smrtno stradali. Po nalogu zamjenice Županijske državne odvjetnice tijela su prevezena u Opću bolnicu Varaždin gdje će se obaviti medicinska obdukcija. Policijski službenici nastavljaju rad na utvrđivanju svih okolnosti događaja, navodi se u priopćenju.

Policija je o nesreći obaviještena oko 17 sati.

>>Šok u Čepinu: Utopio se u kanti u koju mu je pala igračka

>>DORH pokrenuo istragu protiv majke i župnika zbog utapanja dječačića

Komentara 18

JU
juma
00:25 03.05.2016.

Ovo je zanemarivanje djece sa smrtnom posljedicom, odnosno ubojstvo iz nehaja. Zakon mora biti isti za sve. Ne mogu u ovoj državi za Rome vrijediti drugi zakoni i druga pravila ponašanja.

MA
Majur
23:05 02.05.2016.

Jadna djeca od dvije i tri godine nestanu poslijepodne i budu u 19.00 pronađeni!!Puste djecu u toj dobi da se bez nadzora satima igraju,ma bolje ne reći šta mislim....

DU
Deleted user
23:19 02.05.2016.

Tragedija,zao mi djece...a odgovornost je na roditeljima,a oni su Romi,a vecina cast izuzecims bolje o psu brine nego o djeci...ajmo paljba al je istina.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije