navigacija Crna kronika 5
SMRTONOSNI NAPAD

'Moji ovčari tu ženu ne bi izgrizli. Oni su je branili od drugih pasa'

Danicu Dražić u listopadu 2009. sedam pasa u Lici izgrizlo do smrti. U Karlovcu se sudi Tomislavu Stipičiću koji kaže da nije kriv

'Moji ovčari tu ženu ne bi izgrizli. Oni su je branili od drugih pasa'

Foto: Kristina Štedul Fabac/PIXSELL

Milan Dražić ostao je u šoku kada je zatekao svoju suprugu Danicu (76) kako leži sva u krvi i nepomična na njivi pokraj kuće, okružena psima koji su režali i lajali.

– Rastrgali bi oni i mene, bilo ih je sedam i svi su krenuli prema meni i napali me, ali sam imao štap pa sam ih otjerao. Odmah sam zvao susjede, došla je policija, hitna, ali mojoj Danici nije bilo spasa – svjedočio je Milan Dražić, danas pokojni, o smrti svoje supruge početkom listopada 2009. godine u selu Jošanima u Lici. Čopor od sedam pasa mjesecima je lutao selom bez nadzora vlasnika.

Nakon što su izgrizli Danicu, psi su ostali sjediti oko pokojnice, a najagresivnijeg policija je odmah ustrijelila. Kasnije su ustrijeljena još dva psa, dok su drugi dan, po nalogu ministarstva, ostali psi eutanazirani. Na karlovačkom se Županijskom sudu u obnovljenom postupku sudi Tomislavu Stipičiću, vlasniku spomenutih sedam pasa, zbog toga što ih nije propisno čuvao u ograđenom prostoru.

Mogao bi u zatvor na najmanje tri godine. No, iako su mještani koji su se odmah okupili oko pokojnice tvrdili da su to bili njegovi psi, Tomislav Stipičić tvrdi da nije kriv. Kaže da njegovi psi nikada nikoga nisu napali te da su i psi drugih stočara slobodno šetali mjestom.

– Istina je da nisam bio sa psima jer sam nekoliko mjeseci prije toga ovce preselio iz mjesta. Smatram da moji psi nisu izgrizli pokojnicu jer su je poznavali, već su to napravili psi drugog stočara. Moji su psi došli braniti pokojnicu – kazao je Tomislav Stipičić.

>> Psi napali pastiricu i dvoje biciklista

>> Vlasnici pobjegli s rotvajlerima koji su napali i izgrizli ženu

Ocijeni:

1 2 3 4 5

0 (0 ocjena)
Ispravi pogreške

Komentari

10
Registracija
 • babas

  14.01.2016 u 01:05h

  Treba ga poslati u zatvor. Ostavio pse same,gladni lutali po selu i zaklali ženu.
  11 100% 0
 • Ivanveliki Ivanveliki

  14.01.2016 u 07:35h

  i nakon više od 6 godina, predmet se već našao na sudu.
  10 100% 0
 • zigazigic zigazigic

  14.01.2016 u 01:32h

  mozda su i bili bijesni kada su tako agresivni dali su bili cijepljeni ,,,ne vjerujem sada jos i negira i laze a zena je umrla kazna maksimalna ,,da to je zasluzio pa neka razmislja o svojim postupcima
  7 100% 0
 • @promatrač

  14.01.2016 u 11:38h

  Zar nije u Hrvatskoj zabranjena smrtna kazna ? Vjerujem da se psima nije ni sudilo nego odmah po kratkom postupku.
  0 0% 2
 • kiselica

  14.01.2016 u 10:58h

  Ala slucaj. Nasem sudu treba sest godina i jos uvijek nista. A koliko ce trebati sudu za slucaj FINE. Sudci dobivaju placu iz budzeta? A mozda ih i advokati financiraju. Tko nadzire njihovu efikasnost. A vidi ti onog sto sjedi s mobitelom u ruci - zaista zainteresiran za slucaj.
  2 100% 0
 • verica2 verica2

  14.01.2016 u 08:50h

  Ovo je samo jedna u nizu tragedija koja bi cijelo društvo trebala potaknuti da se ozbiljno pozabavi propisima koji reguliraju držanje pasa. Zakonom o zaštiti životinja utvrđena je nadležnost jedinica lokalne samouprave za propisivanje uvjeta i načina držanja kućnih ljubimaca. U čl. 14. Odluke o uvjetima i načinu držanja kućnih ljubimaca grada Zagreba piše i ovo: "Psa se smije izvoditi na javne površine gdje je to ovom odlukom dopušteno ako je označen mikročipom, na povodcu i pod nadzorom posjednika." Čak da je označen mikročipom i da je na povodcu, a najčešće nije, problem nije ni izbliza riješen jer nije definirano tko je to "posjednik". Svi smo vidjeli da rotvajlere ili doge vode djeca ili starija osoba koja jedva hoda. Da se pas istrgne i napravi zlo, "posjednik" bi konstatirao da mu je to prvi put. Dok god u donošenju odluka o držanju pasa budu sudjelovali isključivo veterinari, kojima je u interesu da u gradovima ima što više "ljubimaca", i članovi udruga za zaštitu životinja, stanje se neće popraviti. Naprotiv, bit će svakim danom sve gore.
  4 80% 1
Pregledaj sve komentare