Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 190
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UHIĆENJE U OMIŠU

Tko je obavijestio policiju? Erdogan se obračunava i s pripadnicima militantnih skupina

policijski auto
Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL
1/3
28.07.2016.
u 11:56

Ministarstvo unutarnjih poslova koje nam je potvrdilo potvrdilo uhićenje za pitanje o izručenju uputilo nas je na ministarstvo pravosuđa

Ministarstvo unutarnjih poslova potvrdilo nam je uhićenje turista iz Njemačke za kojim je raspisana Interpolova tjeralica.

Radi se o njemačkom državljaninu kurdskog podrijetla, pripadniku militantne skupine TIKKO, Oslobodilačke armije radnika i seljaka Turske. Militantna skupina kojoj je uhićeni pripadao dulje vrijeme nije bila aktivna u Turskoj, no ponovno se aktivirala. Uhićeni je sudjelovao u više terorističkih napada u raznim dijelovima Turske u razdoblju od 1989. do 2001. godine.

Otkad je u Turskoj proveden neuspjeli vojni udar, turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan iskorištava tu situaciju i pokušava se obračunati s disidentima i protivnicima pa tako i s pripadnicima kurdskih militantnih skupina. 

Postavlja se pitanje tko je obavijestio policiju o njegovom boravku u Omišu?

Ministarstvo unutarnjih poslova koje nam je potvrdilo potvrdilo uhićenje za pitanje o izručenju uputilo nas je na ministarstvo pravosuđa.

>> Raspisana tjeralica: U Omišu uhićen turist iz Njemačke, kurdskog podrijetla. Prije 15 godina bio aktivist TIKKO-a

Komentara 19

Avatar Mrki medvjed
Mrki medvjed
12:25 28.07.2016.

Treba ga izručiti u Njemačku,a nikako u Tursku.

ST
Stipan
12:48 28.07.2016.

Erdogan se obračunava sa svim onima koji su drugog mišljenja nego on i njegova islamistička partija. Žalosno je da smo se i mi uključili u njegovu prljavu čistku.

IS
Iszrian
12:48 28.07.2016.

Sjetite se Rijeke 1995. Tada smo se isto upleli u što se (de iure trebamo) ali realno ne trebamo petljati. Može li SOA spriječiti eventualnu osvetu TIKKO-a? Nek nam eksplodira i jedna bomba i turizam nam je u grdnim problemima.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije