Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAPAD NA DILERA

Tko je Sovi usred noći zapalio auto pred stanom

Mario Sova
Foto: Anto Magzan/Pixsell
1/2
10.04.2015.
u 08:00

Sova je nekoliko puta bio iza rešetaka. Oslobođen je optužbe za ubojstvo, ali je osuđen za otmicu i šverc kokaina

Donekle skriven iza kapuljače, muškarac se približio passatu koji je bio parkiran ispred zgrade u Ulici Matije Divkovića 28 u Španskom u srijedu oko 22.40 sati. Stražnji dio auto polio je benzinom i zapalio. Meta je bila passat Marija Sove (47), osuđivanog dilera i otmičara, koji puni stranice crne kronike.

Mjesecima nije viđen

Muškarac koji je to učinio otrčao je preko ceste, iza zgrade. Odatle mu se gubi svaki trag. U bijegu su ga vidjeli prolaznici, ali kako je imao kapuljaču navučenu preko glave, teško da bi ga mogli prepoznati.

– Ljudi su odmah istrčali van, micali su svoje aute i gasili požar na passatu, jedan susjed je dotrčao s aparatom za gašenje požara. Nažalost, vatra se proširila na nissan koji je bio parkiran blizu – kazao nam je jedan od susjeda u Španskom te dodao da su imali sreće jer su u to doba većinom svi bili još budni te su stigli reagirati.

Marija Sovu nitko od susjeda nije vidio nekoliko mjeseci. Sova, naime, ima još nekoliko stanova na području Zagreba, a navodno je vlasnik i nekretnine u Amsterdamu. Njegovo ime u medijima se prvi put spominje 2000. godine kada je ispred Aquariusa na Jarunu, nakon tučnjave i naguravanja, hicima iz pištolja ubio Roberta Marana. Sova je poslije maratonskog procesa i triju presuda oslobođen prošle godine. Nakon Maranove smrti, Sova je pobjegao u Amsterdam. Tamo se oženio i postao otac. U Zagreb se vratio kada je prvi put oslobođen optužbi, ali kako je Vrhovni sud ukinuo tu presudu, Sova je u srpnju 2009. uhićen i pritvoren. U travnju 2010. Sova je opet završio iza rešetaka, ovaj put zbog 274 grama kokaina. Kasnije je zbog toga osuđen na dvije i pol godine. A cijela priča počela se odmotavati nešto prije. Sredinom 2009. krenula je međunarodna akcija Balkanski ratnik.

Simićeva posljednja večera

Cilj je bio suzbijanje šverca kokaina iz Južne Amerike i razbijanje klana narkobossa Darka Šarića, a kao rezultat diljem Europe i Hrvatske narkokarteli “rješavali” su ljude. U siječnju 2010. Dinu Marinkovića u Puli oteli su Mladen Popović i Mario Gilg. Tražili su 50.000 eura. Marinković im je nekako istrgnuo pištolj i zapucao. Ubio je Popovića, a Gilga ranio. Sova je bio označen kao naručitelj otmice te je osuđen na tri i pol godine. Marinkovićev prijatelj Massimo Moratto mjesec dana prije ubio je u Šišanu Alessandra Ausilija koji je došao po novac koji je ovaj navodno zamračio od suradnika Darka Šarića. Priča o ta dva zločina bila je povezana.

U ožujku 2010. u zagrebačkom jezeru Jarun pronađeno je raskomadano tijelo srbijanskog kriminalca Cvetka Simića zvanog Preletač. Prema nekim informacijama, posljednja osoba s kojom je Simić viđen živ bio je upravo Mario Sova. Istražitelji su u stanu Marija Sove pronašli više od 400 grama kokaina i pištolj desert eagle koji je ilegalno posjedovao.

Komentara 2

R0
R00kie
08:11 10.04.2015.

ovaj je po broju kaznenih djela dostigao i nedostizni HDZ

DU
Deleted user
11:01 10.04.2015.

Onda je to malo jači igrač... a ilegalni pištolj " desert eagle"... jel ga je vozio u prikolici za sobom? ta stvar je ogromna, za slona ubit ;-)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije