Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Žrtve pokopane

Istražitelji šokirani Tinovim ponašanjem: 'Nisam ocu mogao gledati u oči. Čekao sam da se okrene'

Čista Velika: Posljednji ispraćaj bračnog para Šunjerga, Silvane i Marina, koje je ubio sin Tin
Foto: Duško Jaramaz/Pixsell
1/15
29.03.2017.
u 20:11

Nakon što je ubio roditelje, Tin Šunjerga sjeo je u svoj Mercedes. Zaustavili su ga policajci i alkotestirali. Uz sebe je imao pištolj...

Dvojica prijatelja Tina Šunjerge, 19-godišnjeg ubojice roditelja iz Čiste Velike, Ivan Š. (20) i Lovre T. (18) koje je policija prijavila zbog neprijavljivanja kaznenog djela teškoga ubojstva, puštena su na slobodu, a Županijsko državno odvjetništvo u Šibeniku za njih dvojicu nije ni zatražilo određivanje istražnog zatvora.

Zašto nije prijavio ubojstvo

– Državno odvjetništvo tek treba odlučiti o daljnjim koracima, odnosno hoće li istraga uopće biti pokrenuta. Sada čekamo – rekao nam je odvjetnik Branimir Zmijanović koji zastupa Lovru T., na čiju je rođendansku proslavu Tin otišao nakon što je pucao u glavu prvo majci, a onda ocu. I na toj proslavi Tin je u jednom trenutku izgubio kompas te je ispalio nekoliko hitaca u zrak.

Danas su na groblju u Čisti Velikoj pokopani Silva i Marin Šunjerga, žrtve svog pomahnitalog sina jedinca, koji ih je okrutno ubio jer su mu branili izlaske i drogiranje s prijateljima.

Selo je zavijeno u crno. Svi se dobro poznaju, susjedski su i rodbinski povezani, a tragediju čini još većom činjenica što je njihov mladi mještanin Ivan Š. bio u vozilu na suvozačkom mjestu kada je Tin sa stražnjeg sjedala metkom u potiljak ubio majku koja ih je vozila iz polja kući.

– Na žalost, on mi je susjed. Možda se mogao spriječiti drugi zločin i spasiti jedan život da je on drugačije reagirao. Međutim, on je otišao prvi, došao kući, presvukao se i onda tulumario – ispričao nam je jedan mještanin.

Ivan Š. bio je poprskan krvlju, u šoku je izašao iz auta i otišao kući

Županijsko državno odvjetništvo koje je pokrenulo istragu o dvostrukom ubojstvu u svom je opisu djela potvrdilo da je Tin Šunjerga u popodnevnim satima 25. ožujka 2017. u Čistoj Velikoj obio sef u obiteljskoj kući i iz njega uzeo očev pištolj te potom pozvao Ivana Š. da ide s njim u polje gdje su njegovi roditelji obavljali radove.

“On je na to pristao ne znajući za njegove namjere. U vrijeme dok je majka upravljala automobilom marke Citroen Saxo pri povratku kući, osnovano se sumnja da je prvookrivljenik ispalio metak u majčinu glavu u predjelu potiljka zbog čega je odmah preminula”, smatraju u DORH-u.

Ivan Š. bio je poprskan krvlju, u šoku je izašao iz auta i otišao kući. Nikome ništa nije rekao, “iako je znao da bi prijavljivanjem djela bilo omogućeno i znatno olakšano otkrivanje djela i počinitelja”, napisali su u tužiteljstvu. Navodno je poslije pred istražiteljima tvrdio da je bio u smrtnom strahu.

Tin je otišao svojoj kući, zatekao oca u garaži, sjeo pokraj njega i čekao da okrene glavu kako bi pucao. Rekao je da ga nije mogao gledati u oči. I najiskusniji šibenski profesionalci u policiji i DORH-u šokirani su njegovim postupcima, bešćutnošću koju pokazuje, ali i metamorfozama. U jednom je trenutku bez imalo kajanja govori o nezamislivim strahotama koje je počinio, a u drugom postaje topao, naizgled normalan i ljubazan mladić.

Zavarao je i policajce

Nevjerojatno zvuči i podatak da je neposredno nakon ubojstva roditelja, kada je sjeo u svoj Mercedes i krenuo put Vodica, s namjerom da pronađe i ubije ujaka, odmah na izlazu iz Čiste Velike prometna policija zaustavila Tina Šunjergu. Napravljen mu je alkotest. Bio je trijezan i policajci su ga pustili.

Nisu ni naslutili da pred njima stoji mladić koji je upravo hladnokrvno ubio svoje roditelje. I njih je zavarao. Imali su zapravo sreću što se nije uspaničio i pobio ih jer je pištolj kojim je počinio ubojstva bio kod njega.

Ujaka nije našao, oko 20 sati otišao je na tulum u Gaćeleze gdje je ispalio u zrak još tri hica iz oružja kojim je ubio roditelje. Slavljenik Lovre T. otjerao ga je s tuluma, ali ga je sreo oko dva sata poslije ponoći kada mu je Tin kazao što se dogodilo.

Nije ga shvatio ozbiljno, zbog čega je policija i njega kazneno prijavila zbog neprijavljivanja, međutim, prema neslužbenim informacijama, DORH će vjerojatno odustati od njegova kaznenog progona.

>> Šunjerga ispričao detalje strašnog zločina: Nakon što je ubio majku i oca, po Vodicama je tražio i ujaka

>> Osumnjičenik na fotografijama često pokazuje srednji prst te poručuje da je od njega 'Bog davno dignuo ruke'

Komentara 74

DU
Deleted user
20:38 29.03.2017.

Radi ovakvih treba uvesti smrtnu kaznu. Tu nema one dileme jeli ili nije kriv.

ME
melinda
20:33 29.03.2017.

Mislim da Hrvatska mora uvesti smrtnu kaznu za ubojice i da je to jedini nacin da se smanje ubojstva koja su u porastu...Zasto trositi novce na izgubljene slucajeve on ce izaci iz zatvora za 20 godina i ponovo ce nekoga ubiti,,Zato takve slucajeve rjesavati za 10 dana cim se dokaze da je neko oduzeo nekome zivot elektricna stolica i pravda zadovoljena

Avatar TvojUjko
TvojUjko
20:16 29.03.2017.

Ako su istražitelji šokirani, koji su vidjeli sve i svašta, onda smo mi čitatelji zgorženi , ne

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije