Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 83
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tragedija na maturalcu

'Tin je bio dečko na mjestu, takvo što njemu nije slično'

delnice
Foto: Goran Kovacic/pixsell
1/9
31.08.2014.
u 17:32

I na delničkim ulicama tuga, svi Tinovu pogibiju osjećaju kao veliki gubitak

U suzama i jecajući izlazili su danas poslijepodne iz autobusa pred delničkom Srednjom školom učenici koji su se s maturalnog putovanja u Španjolskoj vratili bez svoga školskog kolege i prijatelja Tina Grgurića, tragično stradalog u Lloret de Maru u padu s dizalice na gradilištu u središtu gradića. Jedva su čekali pohrliti u zagrljaj roditeljima koji nisu mogli zaustaviti suze kad su zagrlili svoju djecu. Plakali su zajedno, sretni što su napokon kod kuće i beskrajno tužni što se maturalno putovanje koje su trebali pamtiti kao lijepi doživljaj pretvorilo u tragediju.

Nitko ne zna kako se tragedija dogodila, ne znaju zašto je Tin poslije ručka otišao sam u šetnju i zašto se uspeo na dizalicu s koje je pao. Istraga španjolske policije još nije okončana, no prva saznanja , izvijestili su, upućuju da je bila riječ o nesretnom slučaju. Tijelo nesretno poginulog mladića trebalo bi stići u Hrvatsku sredinom tjedna. U Delnicama su učenike i nastavnike dočekali i predstavnici varaždinske agencije Obsido Travel, Ivan i Igor Gregorec, a potom su uputili izraziti sućut obitelji tragično stradalog Tina. Agencija je učinila sve kako bi pomogla djeci nakon pogibije prijatelja. U Španjolskoj je, kažu, organizirana i psihološka pomoć, na povratku kući noćili su u Francuskoj, ali djeca su, kaže Ivan Gregorec, još uvijek u šoku, cijelim putem u autobusu bio je muk i suze na licima.

I na delničkim ulicama tuga, svi Tinovu pogibiju osjećaju kao veliki gubitak. Mladi nogometaši njegova Goranina ne mogu vjerovati da Tina više nikad neće vidjeti. Dres s brojem šest u Goraninu ostat će Tinov, zauvijek će biti zamrznut, u znak sjećanja i poštovanja prema suigraču čiji gubitak oplakuju. 

U Delnicama nije bilo čovjeka kojem nisu zasuzile oči kad je čuo da je mladić stradao na maturalnom putovanju, bio je doista dobar dečko, uzoran nogometaš, miran, nikad sklon incidentima, pravi primjer drugima – priča dr. Darko Rački, predsjednik HNK Goranina.

Juniori kluba i seniori, za čiju je momčad Tin Grgurić odigrao prvu utakmicu samo dan prije nego što je otputovao na maturalno putovanje, nijemi su i u suzama. Tin je bio svestran nogometaš, nastavlja dr. Rački, mogao je igrati na svim pozicijama, svi smo očekivali da će svojom igrom pomoći našem malom klubu i vjerovali da je to tek početak njegovih sportskih dosega. Već smo ga vidjeli kao igrača nekog većeg kluba, ova nas je tragedija sve potresla. U klubu su već odlučili da će se u znak sjećanja na Tina igrati memorijalni turnir, a na posljednjem ispraćaju uz njegov će lijes mladi nogometaši i vodstvo kluba biti u počasnoj straži.

Mladi Tin Grgurić, sin uglednog delničkog ugostitelja i odvjetnice, pričaju njegovi mladi sugrađani, bio je momak na svom mjestu. Dobro odgojen, vrijedan, radio je, kao i sestra u očevu kafiću Tigar kako bi zaradio džeparac, uvijek pristojan i ljubazan. O tome kako se dogodila nesreća ne znaju mnogo, vjeruju da je posrijedi nesretan slučaj i da Tin sigurno nije ludovao ili se pravio važan uspinjući se na dizalicu.

– Takvo što njemu nije slično, ali nikad nećemo znati što je bilo.

>> Srednjoškolac iz Delnica poginuo na maturalcu u Lloret de Maru

Komentara 20

Avatar salaso
salaso
23:00 31.08.2014.

Djeca totalno poblesave na tim ekskurzijama,,pogotovo neki muški...par kuća od mene dogodio se isti ovakav slučaj ..isto u Španjolskoj prije desetak godina..što reći.... roditeljima više nema života...katastrofa..

DU
Deleted user
17:43 31.08.2014.

Bože, daj im snage svima. Tine, neka te anđeli čuvaju, zauvijek.

Avatar nijeminišta
nijeminišta
19:20 31.08.2014.

bilo bi zaista čudno da se od tisuća i tisuća maturanata baš nikome ništa ne dogodi. i u hrvatskoj svake godine pogine par turista na godišnjem odmoru. i tako po statistici mora biti... nažalost.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije