Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 92
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ispunio prijetnje

Nožem ubio bivšu suprugu na njezinu kućnom pragu

Ivan Grgić,ubojstvo
Foto: Dušan Mirković/PIXSELL/Ilustracija
1/10
17.09.2014.
u 17:20

U utorak su Ivan i njegova treća žena dolazili pred Milkinu kuću i prijetili joj. Govorili su kako će je ubiti, govore mještani Kukunjevca pokraj Lipika

Više od godinu dana dug sukob i narušeni međuljudski odnosi između Ivana Grgića (86) iz Kukunjevca kod Lipika i njegove 14 godina mlađe bivše supruge Milke, koja je živjela u njegovu susjedstvu, danas su dobili tragičan epilog.

Prema pričanjima susjeda, Ivan je oko 13 sati pozvonio na vrata Milkine kuće u ulici Franje Filipovića i, nakon što mu je otvorila, odgurnuo ju je unutra i zario joj nož u srce. Neki mještani govore kako je osumnjičeni zbog ranijih sporova u više navrata najavljivao da će presuditi Milki.

– Nisam čuo nikakvu buku ni galamu. Primijetio sam da je došla policija i izišao van pogledati što se dogodilo. Neposredno prije nego što su ga odveli, vidio sam muškarca s okrvavljenom odjećom – rekao je jedan susjed.

Foto: Dušan Mirković/PIXSELL/Ilustracija

Kako neslužbeno doznajemo, Milka je Ivanova druga žena, koju je istjerao iz kuće nakon što je pronašao treću životnu suputnicu s kojom živi već više od pet godina. Njih su dvoje vodili sudski spor koji je riješen u Milkinu korist. Tragični događaj zbio se u kući u kojoj je nesretna žena živjela kao podstanar dok se ne okonča sudski spor oko ostavštine.

– U utorak su Ivan i njegova treća žena dolazili pred Milkinu kuću i prijetili joj. Govorili su kako će je ubiti – govore mještani.

Ivan je ignorirao sudsku naredbu po kojoj joj je od svoje mirovine morao plaćati naknadu za uzdržavanje njihova 32-godišnjeg posinka. Imali su imanje s dvije kuće u Kukunjevcu i još jednu nedovršenu kuću u Pakracu. Kako Ivan nije plaćao uzdržavanje, Milki su pripale obje kuće iz kojih je on prije godinu dana već trebao biti deložiran, ali deložacija nije uspjela te je ostao u kući zajedno s novom suprugom. Iza njih je, navodno, ostalo četvero djece – troje iz Ivanova prvog braka i jedno koje je Milka posvojila iz doma za nezbrinutu i napuštenu djecu.

Očevid na terenu obavili su djelatnici Policijske postaje Pakrac, a slučaj je preuzelo Županijsko državno odvjetništvo u Bjelovaru.

Komentara 37

Ivan Štorga
18:52 17.09.2014.

G. novinaru, članak je nerazumljiv. Prvo pitanje je zašto uzdržavanje za 32-godišnjaka?! Vjerojatno se radi o osobi s posebnim potrebama. Pravosuđe je priča (mafijaška) za sebe. Uklopili su se u postojeću državnu birokraciju i nitko im ništa nemože. Posebno je žalosno što je ubojstvo iz koristoljublja (vjerojatno i mržnje) počinio starac koji je već s obje noge u grobu.

DU
Deleted user
19:23 17.09.2014.

Stari je izgubio spor i trebao je već treći puta izaći iz te kuće koju je sud dodjelio pokojnoj jer su bili 30 godina u braku. Nju je prije 5 godina istjerao iz kuće a sa novom ženom je rasprodao što god je mogao a ima toga. Tako da je tu kuću sud njoj dodjelio ali je njegova izjava bila nakon pristanka da će izaći 2.10. se predomislio i zaprijetio da će rađe ubiti nju i sebe nego da joj da kuću. Posinak je nesposoban za rad jer ga je udario auto. tj. može raditi samo manje poslove. A posvojili su ga zajedno jer je ona htjela curicu a on je na kraju odlučio spol jer mu je trebao radnik za budućnost čak ga je kao teenagera zatvarao u kokošinjac da čuva kokoši. Dajte se malo informirajte prije nego što počnete srati. Nije njen posinak zajednički je posinak.

ZO
zorinjo123
18:33 17.09.2014.

Tuzno

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije