Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pozlilo mu

Talijanski ronilac preminuo kod Mošćeničke Drage

ronilac
Hrvoje Jelavić/Pixsell
03.05.2015.
u 18:15

Ronilac je preminuo unatoč neprestanim pokušajima reanimacije medicinskih djelatnika

Talijanski ronilac rođen 1955. godine preminuo je jučer oko 19.30 sati u Mošćeničkoj Dragi nakon što mu je pozlilo tijekom organiziranog ronjenja na boce.

Kako javlja Ministarstvo pomorstva, prometa i infrastrukture, voditelji ronilačke grupe uputio je poziv za pomoć u 17.30 sati nakon čega je Nacionalna središnjica za usklađivanje traganja i spašavanja na moru (MRCC Rijeka) u koordinaciji sa nadležnom Lučkom kapetanijom Rijeka i Pomorskom policijom organizirala akciju hitnoga medicinskog transporta za ronioca.

Kako su u trenutku dojave o nezgodi još dvojica ronioca iz iste grupe bila u postupku izranjanja, Središnjica je voditelju ronjenja naložila da odmah nakon izrona preostale dvojice otplove za Mošćeničku Dragu, kamo je već iz Rijeke bilo upućeno najbrže raspoloživo plovilo riječke Kapetanije za daljnji transport unesrećenog. MRCC Rijeka je u mošćeničku lučicu također uputila i djelatnike Hitne medicinske pomoći da dočekaju i preuzmu stradalog u daljnje medicinsko postupanje, ali i brzi službeni gliser da bi se što prije stiglo do unesrećenog.

Njime je u 18.24 sati preuzet unesrećeni ronilac i prebačen u Mošćeničku Dragu gdje su ga u kritičnom stanju preuzeli djelatnici HMP Rijeka. Nažalost, ronilac je preminuo unatoč neprestanim pokušajima reanimacije medicinskih djelatnika.

Istragu o točnim uzrocima ove nesreće zajednički provode djelatnici Lučke kapetanije Rijeka i Pomorske policije. Ustanovljeno je da voditelj ronilačke grupe te ronilačko plovilo posjeduju sve potrebne službene dozvole i uvjerenja za obavljanje transporta i provođenje organiziranoga ronjenja na boce.

>>Njemački ronioc nađen mrtav u moru kod Podgore

Komentara 2

BO
borutkorajze
07:29 04.05.2015.

ronilac / ronioca / roniocu / ronioca / ronioče / roniocu / roniocem ronioci / ronilaca / roniocima / ronioce / ronioci / roniocima / roniocima

SA
samoborka
20:40 03.05.2015.

RoniLac? U 3pm vise Vecernji s vama i nivoom vase pismenosti..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije