Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROSTITUCIJA

'Svodnik je tvrdio da u Njemačkoj ima legalan posao i da plaća porez'

prostitutka
Foto: Boris Roessler/DPA/Pixsell
31.01.2015.
u 08:00

Darko Zunec (50) opet je uhićen. Djevojke je slao u Njemačku gdje su imale više od 2000 susreta s klijentima

Točno godinu dana nakon što je završio u istražnom zatvoru zbog optužbe da je angažirao skupinu Hrvatica da se prostituiraju po hotelima i stanovima u Njemačkoj, a suđenje zbog te optužbe na zagrebačkom Općinskom kaznenom sudu nije mu ni počelo, Hrvat s njemačkim državljanstvom Darko Zunec (50) opet je uhićen.

Pojeftinili mi usluge

Naime, prema sumnjama USKOK-a, on je bio na čelu peteročlane skupine koja je, baš kao i u prvom slučaju, nalazila djevojke za prostituciju u Hrvatskoj, Srbiji, Bosni i Hercegovini, njih tridesetak, te ih potom podvodila u Njemačkoj. U skupini su, osim njega, bili i Ivana V. Š., Darko K. i Goran G. Kada su pronašli djevojke, fotografirali bi ih, smislili im kodna imena i na internet postavili oglase. Potencijalnim klijentima prethodno su omogućili da upoznaju djevojke na internetskom chatu. Kada je sve bilo dogovoreno, klijente su upućivali na adrese hotela i apartmana gdje bi ih djevojke čekale. Tako su organizirali više od dvije tisuće susreta, u kojima su zaradili najmanje 650.000 kuna. Pola sata seksa naplaćivali bi od 60 do 100 eura, a tarifa je rasla kako se produljivalo vrijeme koje bi klijenti proveli s prostitutkama. Cijena dva sata s djevojkom tako bi dosegla i 250 eura. Te usluge sada su naplaćivali nešto manje nego prije godinu dana, kada je pola sata stajalo između 80 i 120 eura. Za cijelu noć s djevojkama mušterije su morale izdvojiti između 800 i 1000 eura.

Zbog ovog uhićenja Zunec bi, po svemu sudeći, mogao ostati bez kuće u kojoj živi s obitelji, a bez doma bi mogla ostati i njegova prijateljica. Naime, kada je prošle godine uhićen zbog optužbe da je organizirao prostituciju, odnosno da je djevojke iz Hrvatske podvodio u Njemačkoj, Zunecu je u siječnju određen istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja djela, a u Remetincu je bio do svibnja.

“Preveslali” i prijatelje

Tada je istražni zatvor zamijenio jamčevinom od četiri milijuna kuna, a jamčevina je zapravo bila hipoteka na dvije nekretnine – jedne u vlasništvu njegova punca u Mariji Gorici, procijenjene na 1,4 milijuna kuna, i jedne u vlasništvu obiteljske prijateljice koju je vještak procijenio na 2,6 milijuna kuna.

– Dali smo svoju kuću u jamčevinu iz dobrote jer ih poznajem kao poštene i dobre ljude. Odvjetnik i njegova supruga tu su kod nas u kuću došli pitati da pomognemo Darku. Rekli su da je on već dao svoju kuću u zalog, ali da to još uvijek nije dosta da ga puste iz pritvora pa su pitali bismo li mi dali svoju kuću kao jamstvo u zalog. Tvrdili su nam da ta jamčevina vrijedi najkasnije do 22. srpnja, do kada najdulje može biti zadržan u pritvoru, a da sud traži jamčevinu samo zbog toga da ne bi napustio zemlju budući da on ima strano državljanstvo – govori nam J. Ž. iz Brdovca, čija je kćer za jamčevinu dala kuću dvokatnicu u kojoj živi s njom, izvanbračnim suprugom te dvoje male djece. Njihova najmlađa kćerkica stara je samo tri mjeseca, a sada bi svi zbog povjerenja koje su iskazali Darku Zunecu mogli ostati bez krova nad glavom.

– On nam je i tada rekao da radi legalan posao u Njemačkoj, gdje ima obrt i plaća porez, te da ne razumije zašto mu to rade i hapse ga – dodaje J. Ž. Je li doista imao obrt i plaćao porez u Njemačkoj, gdje je prostitucija inače legalan biznis, nije poznato, ali zna se da je zaradu s prostitutkama dijelio popola.

Komentara 15

MA
maklin
13:47 31.01.2015.

Prostitucija naspram hrvatske korupcije i kriminala je ništa, ali doslovno ništa.

DU
Deleted user
10:03 31.01.2015.

Veličanstven uspjeh naše policije, čak i na međunarodnom planu. Kad ljeti nešto "uprska" policija, odmah medijski isuču kako su zgrabili one koji organiziraju prostituciju na jahtama i kako su pali/pale u ruke pravde. To uspali raju, uvijek željnu moraliziranja, a i spasi pozadinu na kojoj sjede policijskim šefovima. Oni teži žanrovi, istinski kriminal, e to njima mrsko skinuti kapu s vješalica u uredima pa odvažiti se i krenuti iz policijske postaje... Kao što veli pjesma, rado ide Srbin u vojnike, a žandar među k...e! Mediji im čine golemu uslugu što na velika zvona stave te njihove akcije, a i njima dobro jer je to pitko štivo. A da se malo pozabave pljačkašima banaka, za promjenu...

DA
damocles
12:02 31.01.2015.

svako ima pravo sam odlucivati o svom zivotu tako i o svom tijelu a ne drugi. ove zene niko ne tjera sa puskom za potiljkom da rade to sto rade vec one to same hoce.inace bi se vratile kuci, vrata su im otvorena. niko ih ne drzi na lancima. laka zarada, kod kuce bez ikakvog posla, bez buducnosti. dakle, ko je onda tu agresor?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije