Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 83
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nastavak suđenja

Svjedoci se različito sjećaju sastanka u kontejneru

Sanja Kalambura suđenje
Foto: Marko Jurinec/PIXSELL
05.06.2014.
u 14:15

Nesuđenoj šefici Fonda za zaštitu okoliša Sanji Kalamburi i ostalima sudi se zbog sumnje u malverzacije u poslu nabavke kontejnera za Općinu Perušić

Na Županijskom sudu u Varaždinu jutros je nastavljeno suđenje nesuđenoj šefici Fonda za zaštitu okoliša Sanji Kalamburi i drugima vezano za malverzacije s kantama za smeće u Općini Perušić.

Podsjetimo, Sanja Kalambura je prvooptužena u ovom postupku, a osim nje na optuženičkoj klupi još sjede bivši pročelnik za komunalne poslove Općine Perušić Božo Milković kao drugookrivljeni, Srđan Černi kao trećeokrivljeni te Werner Trautmann i Marina Vuković Trautmann kao četvrto i peto okrivljeni. Tereti ih se da su u poslu s nabavkom kontejnera za Općinu Perušić, oštetili Fond za zaštitu okoliša u iznosu od 329.225 kuna, a da plaćeni kontejneri nikad nisu niti stigli do Općine.

Cijeli "posao" prema optužnici se odvio u režiji Sanje Kalambure koja je Općinare navodno uputila neka se jave Srđanu Černiju vezano za nabavku kontejnera iako on nije bio zaposlen u Fondu. Jučer je na sudu vezano za to iskaz dao Černijev tadašnji kolega Miroslav Kreč koji je s njim prisustvao i na jednom sastanku s općinarom Milkovićem i Wernerom Trautmanomm. Kreč se prisjetio da je sastanak bio održan u jednom kontejneru na velikom parkiralištu na ulazu u Svetu Nedjelju.

- Bio je to ležeran, usputni sastanak – kazao je jučer Kreč koji se ne sjeća da je na tom sastanku bilo povišenih tonova ili govora o nekim novcima Predsjednica sudskog vijeća Božica Mišak ga je zatim upoznala s iskazom zamjenika načelnika Općine Perušić, Dragana Hećimovića koji je dao malo drugačiju verziju što se događalo na spornom sastanku. Sutkinja je podsjetila kako je Hećimović kazao kako su se na tom sastanku Černi i Trautman sukobili i prepucavali oko toga gdje je završio novac za kontejnere. Nakon što mu je sutkinja to predočila, Kreč je ostao pri svom iskazu ponovivši kako se ne sjeća da bi to tako bilo. Predstavnik javne optužbe na njegov je iskaz dao prigovor.

>> Mladineo prijavio Kalamburu, jer su mu rekli da je vodila podjelu novca

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije