Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Optužen zbog prijetnji smrću

Svjedoci promijenili iskaz i više ne žele teretiti Mamića

28.4.2016., Zagreb - Na Opcinskom kaznenom sudu pocelo je sudjenje Zdravku Mamicu za prijetnje Branku Muricu, ocu nogometasa Roberta Murica i njegovim suradnicima.
Foto: Marko Prpic/PIXSELL
29.04.2016.
u 10:15

Zdravku Mamiću sudi se zbog prijetnji ocu nogometaša Branku Muriću, Željku Pakasinu i Davoru Ćurkoviću

Iako su u tužiteljstvu u više navrata govorili da im je Zdravko Mamić u prosincu 2013. u prostorijama Dinama prijetio smrću kada su došli razgovarati o produljenju ugovora nogometaša Roberta Murića, njegov otac Branko Murić i obiteljski prijatelj Željko Pakasin jučer su na Općinskom kaznenom sudu na suđenju optuženom Mamiću iskazivali kako te prijetnje nisu bile upućene njima.

– Ne znam zbog čega je pukao. Ne sjećam se što je točno govorio. Najviše se vraćao na Davora Ćurkovića, bilo je vrijeđanja i svega. Ne znam je li rekao ''ubit ću'' te ili ''ubit ću vas'' – svjedočio je nogometašev otac. Dok je u tužiteljstvu vrlo jasno iskazivao kako je Mamić vikao: “Ubit ću vas ako mi uzmete Murića! Pobit ću vas i odslužiti”, jučer je u sudnici znatno ublažio svoj iskaz.

Ćurkoviću se unio u lice i rekao da će mu iščupati grkljan. U tom trenutku mislio sam da to ide sve nas – rekao je Murić. Odgovarajući na pitanje sutkinje Ive Gradiški Lovreček, dodao je da se najviše bojao za karijeru svog sina, a za vrijeme sastanka za sebe i svoju obitelj. Na pitanje tužiteljice je li s njim oko iskaza kontaktirao Mamić ili netko drugi iz njegove obitelji, Murić je samo odgovorio da je njegov sin tada imao 17 godina te da ga je htio zaštititi. Na kraju ispitivanja, nogometašev otac je dodao da više nije zainteresiran za kazneni progon Mamića. I Pakasin, obiteljski prijatelj Murićevih, kojem je Mamić ujedno i vjenčani kum, tvrdi da su sve prijetnje bile upućene nogometnom menadžeru Ćurkoviću.

– Nitko se meni nije obratio. Bio sam u pratnji kao obiteljski prijatelj i solidarizirao sam se kad se dizala kaznena prijava. Sada to ne doživljavam onako kako sam onda kazao – svjedočio je Pakasin koji Mamića, prema vlastitim riječima, poznaje 20-ak godina i neko je vrijeme radio kao trener u Dinamu. Inače, u svom iskazu u tužiteljstvu govorio je kako je Mamićevo ponašanje “prelilo čašu te da za to treba odgovarati”. I taj je svjedok jučer rekao kako više ne ustraje na kaznenom progonu svog vjenčanog kuma. Na kraju suđenja Mamić je zadovoljno konstatirao kako bi bilo logično da tužiteljstvo sada odustane od kaznenog progona, a zadovoljan je bio i zbog, kako je rekao, nekih vijesti vezanih uz kazneni postupak oko malverzacija s transferima koji je prebačen u Osijek.

>> Mamić - pravosudna 'crna ovca' ili 'sveta krava' 

>> Vrhovni sud objasnio zašto se suđenje braći Mamić i Vrbanović iz Zagreba seli u Osijek

Komentara 96

DU
Deleted user
11:07 29.04.2016.

Tako to radi mafija!

Avatar Melankolija
Melankolija
11:31 29.04.2016.

Obecana zemlja za ljude iznad zakona. Ako jos neki naivni misle da reforme mogu pomoci protiv izdaje, varaju se. Nema tih reformi koje mogu pomoci i postoje samo dva moguca zavrsetka, a to su revolucija ili raspad. Ja vise vjerujem u ovo drugo.

4M
4mazge
11:03 29.04.2016.

Jadna zemljo ne možeš ni svjedoke zaštititi!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije