Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 174
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Margetić kazao kako mu prijete

Sutkinja: Kako to da sud ne može u ovoj državi naći svjedoka koji je pod zaštitom?

Domagoj Margetić
Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL
17.12.2014.
u 18:55

Domagoj Margetić, istraživački novinar na zagrebačkom Županijskom sudu se pojavio kako bi svjedočio u aferi Border.

-  Izložen sam stalnim prijetnjama. Prijeti se i mojim prijateljima, kojima je u poštanski sandučić ubačena perika, a na vratima su našli poruku: Stjeraj gada! Sve znamo! Tu smo! Dva dana prije ovog svjedočenja provaljeno mi je u stan. Iz sefa su mi ukrali dokumente, a među njima i bilješke vezane za ovaj slučaj  -  kazao  je među ostalim Domagoj Margetićistraživački novinar, koji se na zagrebačkom Županijskom sudu pojavio kako bi svjedočio u aferi Border.

U toj aferi Zvonko Šendulović i još nekolicina optuženika terete se da su od  2006. do 2010. prodavali krivotvorene hrvatske putovnice.

Tereti ih se da su najmanje 68 takvih putovnica prodavali pripadnicima raznih kriminalnih grupacija po Balkanu, a među vlasnicima takvih putovnica bili su i Luka Bojović, vođa zemunskog klana koji u Španjolskoj  čeka izručenje Srbiji, Darko Šarić, kojem se u Srbiji sudi kao šefu narkomafije, Sretko Kalinić Zver, koji je bio jedan od najozloglašenijih  egzekutora “zemunaca”...

Cijena jedne putovnice bila je 10.000 eura, a u dobro  uhodani posao bili su uključeni i djelatnici pojedinih  hrvatskih konzulata u BiH. Šendulović je, prema tvrdnjama tužiteljstva, organizirao mrežu suradnika u Hrvatskoj, Srbiji i BiH, te je s kriminalcima dogovarao izradu lažnih isprava. Osobno je preuzimao njihove fotografije i polovinu dogovorenog novčanog iznosa. Margetić je na sud došao u pratnji policije pod čijom je zaštitom zbog prijetnji, ali i jer ga je netko pokušao ubiti u kolovozu ove godine. Sud ga neko vrijeme nije mogao naći, što je komentirala Daniela Kustec, predsjednica sudskog vijeća riječima: - Ovaj svjedok je štićena osoba, a mi već mjesecima ne znamo gdje je. Kako to da sud ne može pronaći čovjeka koji je u ovoj državi pod zaštitom?  

Sutkinja je to pitala i tužitelje, koji također do Margetićevog pojavljivanja  na sudu nisu znali gdje je on. Margetić bi svoje svjedočenje trebao nastaviti u siječnju. 

>> Akcija "Border": Šefa dilera putovnica u Čardaku zovu Kerum

Komentara 3

JT
jtpm
21:18 17.12.2014.

Korumpirani politicari ,policajci,kozularno osoblje.....ma bijeda od drzave . Nije ni cudo sto se 30,000 mladih samo u zadnju godinu dana iselilo iz Hrvatske.

CA
caricazg
20:06 17.12.2014.

ovo je slika Hrvatske....nigdje morala ni pravde....

RA
razočarani1
21:29 17.12.2014.

pa zar taj gad još nije crkao,nažalost.jedno vrijeme se hvalio da će štrajkati glađu do smrti,iako bi mu štrajkanje glađu dobro došlo da izgubi koju kilu.ja neznam čovjeka koji bar nebi pljunuo ovog provokatora mrzitelja svega hrvatskog.takvog majka jednom rađa u sto godina.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije