Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 153
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sukob trajao godinama

Susjedu probola vilama, osuđena na uvjetnu kaznu

jadranka odvjetnik
Foto: Vedran Balen
19.12.2014.
u 13:05

– Ona je nasrnula na mene dok sam stajala u vrtu i uhvatila se za vile koje sam držala. Tako se ubola. Nisam je željela ozlijediti, a kamoli ubiti, kazala je Jadranka Lukačević (40) iz Donjih Andrijevaca, koja je na Županijskom sudu u Slavonskom Brodu nepravomoćno uvjetno osuđena na godinu dana zatvora uz rok kušnje od tri godine

– Ona je nasrnula na mene dok sam stajala u vrtu i uhvatila se za vile koje sam držala. Tako se ubola. Nisam je željela ozlijediti, a kamoli ubiti, kazala je Jadranka Lukačević (40) iz Donjih Andrijevaca, koja je na Županijskom sudu u Slavonskom Brodu nepravomoćno uvjetno osuđena na godinu dana zatvora uz rok kušnje od tri godine. Teretila se da je u ožujku zbog sukoba oko međe te suhog granja i trave koje je vjetar nosio u njezino dvorište vilama u šake probola svoju susjedu Anu Stamenković (76). Sukob između njih dvije traje već šest godina, od vremena kada se A. Stamenković doselila u taj kraj. Prema njezinu kazivanju, J. Lukačević najprije ju je zasula lavinom uvreda zbog odlaganja biljnog otpada, a kada joj je ona rekla kako mora obrađivati svoj vrt, povikala je: “Sad ćeš ti vidjeti!” i otrčala po vile. Ušla je u njezino dvorište i krenula prema njoj u namjeri da je probode u trbuh, a ona je instinktivno zaklonila glavu i tijelo.

– Rekla sam joj: “Što ti je, Jadranka, vidiš li što si mi napravila, pozvat ću policiju”. Ona mi je na to odgovorila da, što se nje tiče, mogu zvati i Vatikan – kazala je Ana Stamenković.

Optužena se branila kako problem leži u smeću koje A. Stamenković stalno odlaže u blizini njezina povrtnjaka i na kojemu se zato skupljaju štakori i miševi. Vile je, kaže, uzela samo zato da bi smeće iz svog dvorišta prebacila natrag na njezinu stranu. A. Stamenković, kaže, u to vrijeme uopće nije bilo. – Odjednom se pojavila i počela vikati kako će mi j... majku. Pokušala je uhvatiti vile za držalo, ali kako nije uspjela, uhvatila se za šiljke. Istrgnula sam vile i odnijela ih u šupu – kazala je optužena. Iako je prvotno terećena za pokušaj ubojstva, optužnica je preinačena pa je osuđena zbog nanošenja teških ozljeda. Ispostavilo se da ubodne rane i prijelom ruke kod oštećene nisu nastali izravnim zamahom, nego u natezanju do kojeg je došlo kada je oštećena rukama uhvatila šiljke vila.

>>Zbog suhog granja susjedu izbola vilama

Komentara 3

RB
robert.b.40
17:54 19.12.2014.

bitangu treba zatvorit I bacit kljuceve ne da se izivivala na jadnoj starici sramota sudu

MA
malaval
06:47 21.12.2014.

Ona 40 godina (go..o) ide na babu 76 I to sa vilama!De je tu Pravda I koji sud takve propusta,nadam se da ce naletiti na nekog od sudije u buduce!

Avatar ucjena
ucjena
15:41 20.12.2014.

zasto si mujo, ubio sulju, nisam druze sudija, sedam puta je pao na noz,

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije