Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 170
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
velika nesreća

Tragedija u Zagrebu: Sušilo za kosu palo u kadu i ubilo dječaka

hitna
Foto: ilustracija
02.03.2015.
u 09:40

Unatoč brzoj reakciji obitelji koja je dječaka izvadila iz kade i odmah ga počela oživljavati, spasa nije bilo

Trogodišnji dječak poginuo je kada je fen upao u kadu dok se kupao u svom domu u subotu navečer. Došlo je do strujnog udara koji je bio koban. Roditelji su ga odmah izvadili iz kade i krenuli oživljavati, no unatoč brzoj reakciji obitelji i nekolicine liječnika, dječaku nije bilo spasa. Iz zagrebačke policije zbog starosti djeteta nisu željeli davati više informacija. Tek su potvrdili smrtni slučaj djeteta i da je kriminalističko istraživanje u tijeku. Ni Hitna pomoć nije mogla dati više informacija.

– Mogu potvrditi da smo imali slučaj u kojem se radilo o smrti djeteta, ali budući da u tom trenutku nisam ja bila dežurna ne mogu ga komentirati niti govoriti o okolnostima koje su dovele do smrti – poručila je doktorica Rimac, voditeljica sinoćnje smjene u Nastavnom zavodu za hitnu medicinu Grada Zagreba.

Nesreće kod kuće jedan su od najčešćih uzroka ozljeda i smrti kod djece starije od jedne godine života. Struka napominje da su pritom najčešći slučajevi ozljede od padova, utapanje, opekline, trovanja sredstvima za čišćenje i sličnim kemikalijama, gušenja uslijed udisanja predmeta te – strujni udari.

– Struja, pogotovo u kombinaciji s vodom može dovesti do trenutne smrti zbog zastoja rada srca ili oštećenja u mozgu – objasnili su nam liječnici te napomenuli kako roditelji često zaštite djecu od jednog tipa ozljeda, ali zaborave ili ne znaju za drugi. U slučaju doticaja vode i struje nije opasan samo pad električne naprave, dovoljan je i puno manji doticaj struje i vode da bi se zatvorio strujni krug te da bi posljedice bile kobne.

>> Strava u BiH: Dijete poginulo, a više ih ranjeno u igri s minom

>> U mafijaškom obračunu ubijeno 4-godišnje dijete

Komentara 17

VE
verasr
09:59 02.03.2015.

Iskrena sučut obitelji.

EH
enigmus-hr
10:34 02.03.2015.

Renovirajte stare instalacije i ugradite FID sklopke, barem za kupatila, koja su najopasnije mjesto

MT
marina.tot.djuricic
10:55 02.03.2015.

Što fen uštekan u struju radi pored kade?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije