Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 70
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
još nema traga majci i sinčiću (6)

Suprug nestale Ivane Fogadić: 'Tu večer tražila je gdje ćemo na more'

potraga Međimurje
Foto: Marko Jurinec/PIXSELL
1/10
07.07.2015.
u 19:45

Međimurje na nogama - 
helikopterima pretražuju rijeke, jezera, šume

- Trebali smo ići krajem mjeseca na more, u Zadar. Ivani je istekao ugovor sa školom u kojoj je radila kao asistentica u nastavi, a ja tada imam godišnji. Tražila je u nedjelju navečer preko interneta apartmane i hotele u koje bismo mogli ići. Sve je bilo normalno, nismo se svađali i ne znam zašto je te noći otišla s malim - kaže kroza suze Valentin Fogadić, koji s policijom, vatrogascima, članovima HGSS-a, lovcima i ribolovcima pretražuje dio Međimurske i Varaždinske županije, ne bi li ušli u trag nestaloj supruzi Ivani (29) i šestogodišnjem sinu Patriku.

Njih dvoje nestali su iznenada u noći s nedjelje na ponedjeljak, između 1 i 2 sata, a oko 1 sat Ivana je na Facebook profili napisala oproštajnu poruku iz koje se moglo naslutiti ono najgore - da će se sebi i sinu oduzeti život. Danas je ujutro počeo drugi dan opsežne potrage u koju su se uključili i ronioci Javne vatrogasne postrojbe koji sonarima pretražuju jezero HE Čakovec između Orehovice i Varaždina.

Uzela više od 1000 kuna

Suprug Valentin ne želi komentirati nagađanja o obiteljskom nasilju i bračnim prevarama koje Ivana spominje u poruci objavljenoj na FB-u. Ivana nikada obiteljsko nasilje nije prijavila policiji. - To ćemo mi riješiti među sobom, sad je najvažnije da ih pronađemo. Surađujem s policijom, pokazao sam im i svoj mobitel, ali nisu pronašli ništa što bi moglo pomoći da se otkrije zašto je otišla - kaže za Večernji list suprug Valentin, koji radi kao pirotehničar.

Nadu budi to što je Ivana ponijela određeni iznos novca u gotovini. Valentin ne želi reći koliko, no više od tisuću kuna. Jedna od pretpostavki je da je u plavosivoj Opel Astri otputovala prema rodnoj Slavoniji, a u prilog tome govori i podatak da je posljednji signal s njezina mobitela uhvaćen u Orehovici, preko koje vodi cesta do magistrale prema istočnoj Hrvatskoj.

Kamere ih nisu snimile

Nadzorne kamere na naplatnim kućicama autoceste nisu snimile njezin automobil, a nisu ni prošli granicu. Jedina mogućnost je da su krenuli lokalnom cestom i dalje magistralom.

Ivanina rodbina u Otoku kod Vinkovaca, odakle je rodom, kaže da im se nije javila. - Ne ide mi u glavu da bi mogla nešto takvo učiniti - kaže Ivanina strina. Ivanina je majka zbog šoka završila na infuziji. Brat Igor Lojna danas nam je oko 14 sati rekao da mu se sestra nije javljala i vjeruje da se "samo sklonila". Sestra Ingrid dodala je da Ivanu traže na sve moguće načine, no zasad bez uspjeha.

- Mobitel joj je i dalje isključen - kazala nam je. I dok u Slavoniji, odakle je, ali iz Požege, rodom i Valentin, čekaju vijesti iz Međimurja, na sjeverozapadu policija, HGSS, vatrogasci i deseci članova udruga na vodi, zemlji iz zraka, motornim zmajevima i helikopterom, pretražuju jezero, rijeku Dravu i kanal HE Čakovec, okolne šumarke... - Pokušavamo skupiti neke informacije i suziti područje pretrage koje je sad dosta široko. Vjerujem da će sve dobro završiti - dodaje Valentin.

>>Majka koja je pobjegla sa sinom ponijela gotovinu. Suprug: Nadamo se najboljem

>>Šokirani muž: 
Ne znam zašto je otišla od kuće, sve je do te noći bilo normalno

Komentara 28

Avatar velika jabuka
velika jabuka
20:16 07.07.2015.

kakav god to brak bio, prijetnja ubojstvom djeteta je monstruozna ( ako je to pisala odbjegla, a ne netko drugi). sad je na policiji red.

Avatar Honduras
Honduras
20:08 07.07.2015.

do sada ste pisali kako je sve bilo divo i krasno u toj obitelji... a sada se odjednom pojavila inormacija o obiteljskom nasilju i bračnim prevarama koje Ivana spominje u poruci. eeee novinarstva...

Avatar burgos1948
burgos1948
00:07 08.07.2015.

Čudim se da se neki psihijatar nije javio . Jer on bi mogao iz tog pisma puno toga zaključiti . Ovako , muž ispada nakaza a ona luđakinja . A što je za djetetom ? Što ako je izgubio život ? Pomisao na to , budi u meni jednu neopisivu nelagodu. Neće to izaći na dobro , jer ona je u takvom šubu , da bi digla u zrak čitavu zemlju , da može . Zašto čovjek ne može to gledati sa strane , bez emocija , nego mora biti nesretan jer su drugi , koje uopće ne poznaje nesretni . . . ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije