Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 131
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DOVRŠENA ISTRAGA

Sumnjiče ih za štetu od 1,7 milijuna kuna

šljunak
Foto: ilustracija
03.09.2014.
u 08:00

Neslužbeno se doznaje da je riječ o poduzeću Dravski put, a direktor poduzeća tvrdi kako ne zna ni za prijavu ni za istragu

Virovitička policija kazneno je prijavila direktora i ovlaštene osobe u jednom pitomačkom poduzeću zbog protupravne eksploatacije rudnog blaga na rijeci Dravi.

Bez komentara

Direktor poduzeća i ovlaštene osobe osumnjičene su da su 2010. i 2011. protupravno iskapali šljunak na području Đuretina i potom ga prodavali. Šteta je procijenjena na 1,7 milijuna kuna.   

Područje na kojem su vadili šljunak smješteno je na zaštićenom dijelu rijeke Drave, u okviru regionalnog parka Mura-Drava. Neslužbeno, doznajemo da je riječ o poduzeću Dravski put d.o.o. To je poduzeće godinama bilo koncesionar Hrvatskih voda i Vodogradnje iz Varaždina. Obavljalo je za njih radove na regulaciji rijeke Drave u pitomačkoj općini. Direktor poduzeća D.V., koji kaže da tvrtka ne radi već nekoliko godina, nije htio komentirati podnošenje kaznene prijave.

– Ne znam o čemu govorite – kratko je kazao.  

Upitan je li se i protiv njega vodila istraga zbog poslovanja poduzeća, kazao je “da se svako poduzeće barem jednom nađe u nekoj vrsti istrage te kako ne zna za što ga sumnjiče policija i tužiteljstvo”. Dravski put d.o.o kao poslovni subjekt već je četiri godine pod povećalom javnosti i bilo je tema brojnih članaka te novinskih emisija. Još 2010. inspekcijske službe Ministarstva kulture prijavile su Dravski put d.o.o. Državnom odvjetništvu zbog nelegalne eksploatacije šljunka.

Upozorenja aktivista

Aktivisti za zaštitu prirode i mještani upozoravali su da se poduzeće oglušuje na zakonske propise, da radi samovoljno i da na rijeci Dravi strojevi rade bez prekida. U isto vrijeme dok je poduzeće za javnost i inspekciju tvrdilo da ne obavlja eksploataciju, mještani i aktivisti upozoravali su na desetke kamiona sa šljunkom koji je s obala Drave odvezen u nepoznato.

Komentara 3

Avatar ivan.doic
ivan.doic
09:05 03.09.2014.

ma bezveze npr na savi se nesmije vaditi pijesak pa iszi kupujemo od srba presmiješno

DJ
djordje
10:28 03.09.2014.

tresla se brda rodio se miš.....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije