Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 83
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zloporaba položaja

Suđenje S. Kalamburi odgođeno, traže izuzeće svih sudaca

sanja kalambura (1)
Foto: Anto Magzan/Pixsell
1/3
24.05.2012.
u 11:05

Suđenje je odgođeno je jer je njezin odvjetnik zatražio izuzeće predsjednika, zamjenika i svih sudaca zagrebačkog Županijskog suda zbog toga što je Darko Milković, sin drugooptuženog Bože Milkovića, zamjenik predsjednika suda I. Turudića.

Suđenje Sanji Kalamburi, nesuđenoj šefici Fonda za zaštitu okoliša, odgođeno je jer je njezin odvjetnik Stjepan Vokić zatražio izuzeće predsjednika, zamjenika i svih sudaca zagrebačkog Županijskog suda zbog toga što je Darko Milković, sin drugooptuženog Bože Milkovića, zamjenik predsjednika suda Ivana Turudića. Suđenje se nastavlja nakon odluke Vrhovnog suda.

Darko Milković inače je predsjednik građanskog odjela na Županijskom sudu u Zagrebu.

Podsjetimo, Sanju Kalamburu tereti se za zloporabu položaja i ovlasti zbog slučaja iz 2006. kada je u Fondu za zaštitu okoliša radila kao voditeljica projekta iz područja zaštite okoliša.

Kalambura tvrdi da je optužnica puna laži i da je nastala u režiji bivšeg šefa fonda Vinka Mladinea, koji i sam ima problema sa zakonom. Mladineo je, naime, optužen u slučaju Fimi media da je fond oštetio za 1,7 milijuna kuna, a Kalambura je krunska svjedokinja. Kalamburu je 2010. prijavio jer je, tvrdi, istraga u fondu, koja je provedena nakon prijave načelnika Perušića Ivice Turića, utvrdila da je Kalambura s Božom Milkovićem, pročelnikom općine, Srđanom Černijem, svojim prijateljem, i Wernerom Trautmannom omogućila protupravno prisvajanje 400.000 kuna na štetu fonda.

Komentara 3

Avatar MENSA
MENSA
11:22 24.05.2012.

KAKO ??? Ljudi moji , a kako da ovakav \"komad\" uvjeri bilo koga da je još ....\"nevina\". Evo, ja bih osobno vrlo rado \"provjerio\" da li je ona ....\"nevina\"!!! I uopće me ne bi \"pogodilo\" ako .....nije!!!

Avatar wratnik
wratnik
11:37 24.05.2012.

Ma sve je to kod nas Familiarno, jao siga samo onome koji nije u familiji.

AN
ankicascreiber
12:13 24.05.2012.

Hrvatsko sramosuđe je napravilo još jednu glupost. Nisu sposobni baš ništa uraditi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije