Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 91
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nakon optužbi Uskoka

Sud odbio nagodbu, odgođen početak suđenja Marini Lovrić Merzel

Marina Lovrić Merzel
Foto: Nikola Čutuk/pixsell
1/5
17.05.2016.
u 10:07

Osim što je odbio nagodbu sud je, kako doznajemo na pripremnom ročištu, odlučio je iz spisa izdvojiti zapisnik o prvom ispitivanju Žužića u Uskoku

Bivšoj SDP-ovoj županici Marini Lovrić Merzel danas ipak nije počelo suđenje jer je sudac Ivan Turudić na pripremnom ročištu zakazanom prije početka glavne rasprave ponovno odbio nagodbu Uskoka s okrivljenim poduzetnikom Željkom Žužićem koji se u zamjenu za priznanje želio nagoditi na uvjetnu kaznu.

Nagodbu sa Žužićem, koji je priznao da je suosumnjičenoj bivšoj SDP-ovoj županici dao sto tisuća eura mita, Turudić je odbio i na pripremnom ročištu krajem prosinca prošle godine.

Uskokova tužiteljica Martina Jaklin kazala je da je sudac Turudić, osim što je još jednom odbio nagodbu, kao nezakonit dokaz izdvojio i zapisnik te snimku Žužićeva ispitivanja u Uskoku u kojem je teretio bivšu županicu. – Zato ne postoji nikakvo uporište s obzirom na to da je taj zapisnik dokaz na kojem je utemeljena optužnica i preduvjet za podizanje optužnice koju je već potvrdilo optužno vijeće zagrebačkog Županijskog suda – kazala je tužiteljica.

Odvjetnici Marine Lovrić Merzel pojasnili su da si je sud zadržao pravo da on odlučuje može li se u određenom slučaju sklopiti nagodba, dodajući da je u Žužićevu slučaju zaključeno da sankcija ne bi ostvarila svrhu generalne ni specijalne prevencije. – Sada vidimo da sve što Uskok servira sudovima više ne prolazi bez upita tako da se njihova statistika od devedeset posto uspjeha u ovakvim slučajevima svodi na razumnije mjere – kazao je odvjetnik Čedo Prodanović.

Uskok Lovrić Merzel tereti da je sa svojim suoptuženicima odgovorna za niz nezakonitosti – od primanja mita i pranja novca do neosnovanog plaćanja savjetnika, preplaćivanja zgrade za Hitnu pomoć i trošenja javnog novca na zabave.

Uz tu bivšu lokalnu moćnicu, koja je nakon uhićenja provela više od pet mjeseci u istražnom zatvoru, i Žužića, optuženi su i ostali akteri te korupcijske priče – predsjednik Nadzornog odbora Cesta Sisak Silvijo Kobešćak, Bernard Popec koji je županiji prodao zgradu za Hitnu pomoć, njezin nećak Dalibor Rožanković i voditelj u Hrvatskim šumama Zvonko Rožić. I dok je Uskok uvjeren da protiv Lovrić Merzel ima "čist slučaj", ona tvrdi da je žrtva političkog progona te da će na sudu dokazati da je sve radila po zakonu i u skladu sa svojim ovlastima.

>> Počinje suđenje Marini Lovrić Merzel

Komentara 11

Avatar Pravedni tetrijeb
Pravedni tetrijeb
12:46 17.05.2016.

Ma dajte molim vas..... Samo mi jos treba da me pitate za temu diplomskog rada....

GR
grodar
10:40 17.05.2016.

Hahahaha ima ona ljude svugdje. Ja da nađem jednu lipu na cesti, zavrsio bi u zatvoru

SE
sestrićna
11:26 17.05.2016.

partijsko pravosuđe drugaricu oslobađa...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije