Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 93
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Optužen za ubojstvo

Suđenje bivšem svećeniku: 'Jezivo je bilo kada bi u noći počela kucati po zidu sobe'

Danijel Horvat
Foto: Daniel Kasap/Pixsell
1/6
01.10.2014.
u 12:24

Danijel Horvat optužen je da je 5. veljače u podzemnoj garaži u II. Barilovićkoj ulici na zagrebačkoj Trešnjevci batom za meso ubio Vesnu Hajdarović koja ga je ''progonila'' duže od pet godina.

Na početku suđenja bivšem svećeniku Danijelu Horvatu prva je na klupu za svjedoke na Županijskom sudu u Zagrebu pred suca Ratka Ščekića sjela Katarina Horvat (36), sada već bivša supruga ''patera Klementa'' koji je 5. veljače u podzemnoj garaži u II. Barilovićkoj ulici na zagrebačkoj Trešnjevci batom za meso ubio Vesnu Hajdarović koja ga je ''progonila'' duže od pet godina.

– Danijel i ja upoznali smo se 2011. godine kada sam na nagovor prijatelja otišla u Družbu misionara Krvi Kristove koja se nalazi na zagrebačkim Mlinovima. Tamo smo ''kliknuli'', počeli smo se nalaziti u gradu na kavama, ali dok je on bio u službi nismo imali prisnije ili intimne kontakte – prisjeća se Katarina Horvat, inače diplomirana ekonomistica.

"Ni jednom mi nije spomenuo Vesnu Hajdarović"

Rekla je kako su on i Danijel zajedno počeli živjeti u njezinu stanu na Trešnjevci u studenom 2012. godine. – Kada je došao, rekao je da je izašao iz službe. On, moj mali sin iz prvog braka i ja započeli smo lijep zajednički život. Ni jednom mi nije spomenuo sada pokojnu Vesnu Hajdarović – govori Katarina Horvat, koja se za Danijela civilno udala 19. prosinca 2012., a pravomoćno razvela u svibnju ove godine. Njihovu ''idilu'' ubrzo je prekinula upravo pokojna Vesna.

– Počela se svaki dan pojavljivati pred zgradom, noći je provodila na stepenicama, zvonila nam i kucala gotovo svakodnevno, život nam se pretvorio u moru. Ponavljala je kako pod svaku cijenu želi sklopiti brak s njime, da je on čovjek njezina života i da mora biti njezin, te da neće prestati sve dok nas do kraja ne uništi i razbaštini – s mukom se prisjeća Katarina Horvat.

"Grebala je ključevima po kasliću"

S vremenom je njezin suprug postajao sve 'teži', nije se mogao koncentrirati na njihov zajednički život ni na išta drugo jer mu je stanje koje se odigravalo s Vesnom uništavalo život.

– Grebala je ključevima po kasliću i ispisivala svoje i njegovo ime, lijepila je slike po našim vratima i zgradi, presretala bi ga na hodniku i pokušavala mu se baciti u zagrljaj, nekoliko puta uspjela je i ući u stan. Posebno jezivo je bilo kada bi usred noći sa stubišta počela kucati po zidu spavaće sobe dok smo Danijel i ja ležali u krevetu – potreseno je objašnjavala. Nakon tko zna po redu koje prijave policiji Vesni Hajdarović je izrečena zabrana pristupa Danijelu i njegovoj supruzi, a od tada pa sve do dana ubojstva, barem prema saznanjima Renate Horvat, više se nije pojavljivala pred njezinim stanom.

>>Nestao mu osmijeh s lica, a onda je napustio službu

>>Danijel nešto krije. Nije ispričao sve o ubojstvu

Komentara 10

MI
Mirnadob
13:47 01.10.2014.

I svecenici su samo ljudi,i imaju tjelesne potrebe kao i svi ostali,Papa se poziva na Apostola Petra da je njegov zamjenik,a Petar je bio ozenjen,imao je punicu Evandjelje ,Matej,8:14,i 15 tko zeli neka istrazi.

AL
Alkana
13:32 01.10.2014.

Bivši svećenik? Kakve to ima veze osim da se opet udarti po svećenicima i crkvi. Da je bio za svećenika ostao bi i dalje svećenik. Mnogi se tamo nađu, poslije vide da nisu za to i odu kao i ovaj ubojica.

DU
Deleted user
17:59 02.10.2014.

Elvis, veli se na TrešnjevKKKKKKKKKi !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije