Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 133
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
odbijen zahtjev

Snimke i iskazi ostaju jer su zakonit dokaz

18.09.2014., Zagreb - Raspravom o Izvjescu o radu Povjerenstva za odlucivanje o sukobu interesa za 2013. godinu nastavljena je 14 sjednica Sabora RH. Photo: Patrik Macek/PIXSELL
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
13.10.2015.
u 23:30

Obrana na odluku suda ima pravo žalbe, a o žalbi će odlučivati Vrhovni sud. Dok ne riješe žalbu, nema odluke o optužnici

Optužno vijeće zagrebačkog Županijskog suda odbilo je zahtjev obrane Nade Čavlović Smiljanec, koja je tražila da se iz spisa izdvoje neki dokazi kao nezakoniti. Konkretno, obrani su bile sporne snimke tajno snimljenih razgovora te iskazi svjedoka koji su u istrazi ispitani u USKOK-u bez nazočnosti branitelja optuženika.

Zato je obrana tražila da se ti dokazi izdvoje iz spisa kao nezakoniti, a cijeli taj potez može se shvatiti kao manevar kojim se odgađa odluka o pravomoćnosti optužnice, odnosno početak suđenja. Naime, snimke tajno snimljenih razgovora napravljene su na temelju naloga suca istrage i samim time smatraju se valjanim dokazom.

Što se tiče iskaza svjedoka, prema važećem ZKP-u nazočnost branitelja optuženika pri ispitivanju svjedoka u USKOK-u nije predviđena ZKP-om. Zbog toga je sud odbio zahtjev obrane, koja na tu odluku suda ima pravo žalbe. O žalbi će odlučivati Vrhovni sud, a dosadašnja praksa u sličnim situacijama kaže da će im za tu odluku trebati nekoliko mjeseci. A dok Vrhovni sud ne odluči o žalbi, neće biti odluke o pravomoćnosti optužnice ni početka suđenja.

>>Idući tjedan odluka o pravomoćnosti optužnice protiv Nade Čavlović Smiljanec

>>Biloš političare tražio da urgiraju kod poreznika

Komentara 11

Avatar nekakav
nekakav
07:48 14.10.2015.

kako je lijepo tražiti izuzeće snimaka i iskaza svjedoka uzetih bez obrane! a istovremeno protiv sanadera iste koristiti. lijepo je licemjerje pokazala partija. mi inače čekamo linića. kad on padne, pada i cijela riječka hobotnica. koja je već prerasla usla u divovsku lignju.

Avatar johny21
johny21
07:23 14.10.2015.

Da, zamisli da dođeš na sud i kažeš da se uklone dokazi koji te inkriminiraju! Hoće li napokon i Linić pasti!

Avatar johny21
johny21
07:25 14.10.2015.

Zašto mediji ne pišu o ovakvim slučajevima poštenih SDP-ovaca?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije