Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Afera Remorker

Sud ni danas nije donio odluku o osnovanosti optužnice Nadana Vidoševića

nadan vidošević
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
27.11.2015.
u 12:14

Vidošević kaže su dokazi protiv optužnice koje obrana posjeduje zastrašujući jer će vremenom mijenjati društvenu klimu u Hrvatskoj

Optužno vijeće zagrebačkog Županijskog suda odbilo je prijedloge obrane da se u postupku protiv bivšeg predsjednika Hrvatske gospodarske komore (HGK) Nadana Vidoševića izuzmu kao nezakoniti iskazi suoptuženika koji su priznali nedjelo.

Obrane su najavile žalbu, pa će nakon što Vrhovni sud o tome donese odluku Optužno vijeće na novom ročištu odlučivati o osnovanosti optužnice kojom se Vidoševića tereti da je godinama potkradao Komoru, koju je s još osam osoba navodno oštetio za najmanje 36 milijuna kuna.

 Vidošević je nakon objave odluke Vijeća rekao kako nema odluke, pa ni njegova komentara, dok je njegov odvjetnik najavio žalbu. Upitan kakve to obrana ima neoborive dokaze protiv optužnice, Vidošević je odgovorio da su oni zastrašujući, jer će s vremenom mijenjati društvenu klimu u Hrvatskoj. Dan poslije rekao je kako očekuje da se optužnica odbaci u cijelosti.

Nakon što je strankama u postupku sudska odluka objavljena iza zatvorenih vrata, zamjenica ravnatelja Uskoka Petra Parlov rekla je novinarima da je Vijeće odbilo prijedloge obrane za izdvajanjem zapisnika o ispitivanju okrivljenika.

Davorin Budin, odvjetnik Zdenke Peternel, kazao je da je u odnosu na njegovu branjenicu prihvaćen prijedlog da se ukine prevremena mjera zabrane rapolaganja imovinom.

U srijedu, prvog dana sjednice Optužnog vijeća, sve su optužbe priznala dvojica ključnih aktera afere Remorker – Igor Premilovac i Davor Komerički te još dvije Vidoševićeve suoptuženice.

Nakon izbijanja afere Remorker sredinom listopada 2013. godine, u kojoj je prva uhićena njegova najbliža suradnica i šefica kabineta Zdenka Peternel, Vidošević je kazao da je neugodno iznenađen tim slučajem, a na pitanje je li moguće da ništa nije znao, kazao da je sve moguće pa i da "muž zadnji dozna".

Kada je 12. travnja 2014., pet mjeseci nakon uhićenja, u akciji Remorker pušten iz istražnog zatvora, Vidošević je kazao kako je uvjeren da će moći dokazati porijeklo svoje imovine.

Akcija Remorker pokrenuta je nakon što je Premilovac priznao da je preko njegove češke tvrtke Remorker, u dogovoru s Peternel i Komeričkim, fiktivnim ugovorima izvlačio novac iz HGK i potom ga u gotovini "opranog" vraćao u Hrvatsku.

>> ‘Iznijeli smo neoborive dokaze za rušenje svih točaka optužnice’

Komentara 8

DU
Deleted user
13:21 27.11.2015.

Čemu. Još jedno suđenje na naš trošak da bi i ovaj imao priliku kao i npr. Sanader, dok je u zatvoru "izgubiti" 11 milijuna kuna plus pokretnine i nekretnine pa nakon neuspjeha vrlog nam pravosuđa, izaći kao sirotinja iz zatvora. Čudo da može svom podmladku plaćati stan i život u New Yorku. Tak će i ovaj. Svi ti Horvatinčići,Kutle,Ježići,Žužići,Gucići,Zagorci...sve je to isto..uz blagoslov i podršku pravosuđa i uprave, oni uživaju a mi plaćamo

CV
cvor276
13:14 27.11.2015.

Većina optužnica koje je podneo USKOK su odbačene ili je odlučeno da se ide na ponovno suđenje i dokazivanje. Sve nas to upućuje da je USKOK leglo nesposobnih pravnika , a na žalost nitko ne odgovara za svoje propuste. Isto proizlazi da je Vrhovni sud također leglo neradnika i nesposobnjakovića ili su hebeno korumpirani. Niti Ustavni suci nisu bolji.

MI
Mingan
13:55 27.11.2015.

Netko od komentatora ovdje je već dobro primjetio da se sve te optužnice i sudski postupci diletantski vode. Naravno, nije moguće da su svi oni toliko nesposobni nego naše sudstvo već dugo boluje od teške i bojim se neizlječive bolesti. Svi znamo što je to.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije